LAŽNI KANADSKI DOBROVOLJAC U UKRAJINI: Tviter nalog sa 120.000 pratilaca obrisan nakon optužbi za prevaru

M. Stojanović

05. 07. 2022. u 20:41

NALOG na Tviteru koji je navodno delio avanture proukrajinskog kanadskog dobrovoljca u Ukrajini je obrisan nakon što je osoba koja stoji iza njega optužena da je lažirala svoje akreditive.

ЛАЖНИ КАНАДСКИ ДОБРОВОЉАЦ У УКРАЈИНИ: Твитер налог са 120.000 пратилаца обрисан након оптужби за превару

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Čovek na fotografijama je pozirao sa replikama oružja i opreme, kažu kritičari. Osoba koja stoji iza naloga „Kanadski ukrajinski dobrovoljac“ na Tviteru tvrdila je da se bori protiv Rusije u Ukrajini. Navodno je vodio avanturistički život, išao je u smele izviđačke misije, izbegavao ruske patrole u ​​Hersonskoj oblasti i inače rizikovao svoj život, prenosi Raša tudej. 

Međutim, slike koje je postavio privukle su pažnju onlajn tragača koji su ih smatrali sumnjivim, objavio je "The Telegraph" u ponedeljak. Duga nit koju je prošle nedelje objavio korisnik pod nazivom „Kung Flu Panda“ izneo je argument da je „dobrovoljac“ bio prevara. Osoba je ranije tvrdila da sumnja u račun, ali je rekla da su postali sigurni nakon što je kaciga prikazana na fotografijama identifikovana kao plastična replika za ljubitelje airsofta.

Bilo je nedoumica oko računa pre nekoliko meseci. Arik Toler, koji radi za Bellingcat koji finansira američka vlada, rekao je da reciklira fotografije dostupne na internetu, tvrdeći da su njegove.

Drugi korisnik, NexusIntel, rekao je sredinom juna da su uspeli da prevare „Kanadskog ukrajinskog dobrovoljca“ da otkrije IP adresu sa koje je ažurirao svoj Tviter fid. Očigledno se nalazio u Kornvolu, gradu u Ontariju u Kanadi.

​- Jedina istinita stvar koju je ikada rekao je da je Kanađanin, po mom mišljenju - primetio je korisnik.

On je odgovorio postavljanjem fotografija svoje navodne opreme, čime je pružio dokaze koji su na kraju korišćeni za opovrgavanje njegovih akreditiva na bojnom polju.

Nalog kanadskog ukrajinskog volontera imao je oko 120.000 pretplatnika pre nego što je izbrisan.

BONUS VIDEO:

RUŠEVINE NA SVE STRANE: Posledice granatiranja Belgoroda, Severodonjetska i Melitopolja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBINA ZABOLEO ZUB U GRČKOJ, OTIŠAO KOD LEKARA I VIDEO RAČUN: Ne znam šta me je snašlo - nesvakidašnja situacija na letovalištu