ITALIJA PRESUŠILA: U Veroni ograničenja za pitku vodu, Milano zatvorio fontane

D. D. S.

05. 07. 2022. u 12:25

ITALIJA je proglasila vanredno stanje u pet regija na severu i otvorila fond od 36,5 miliona evra za saniranje posledica suše koja sedmicama pogađa dolinu reke Po.

ИТАЛИЈА ПРЕСУШИЛА: У Верони ограничења за питку воду, Милано затворио фонтане

Foto: Free Images Pixabay

Italija je pogođena neuobičajeno ranim toplotnim talasom i najtežom sušom u poslednjih 70 godina. Više gradova je objavilo restriktivne mere, pa je Verona uvela ograničenja za pijaću vodu, a Milano je odlučio da zatvori fontane.

Suša preti, kako prenosi italijanska agencija Ansa, da ugrozi 30 odsto nacionalne poljoprivredne proizvodnje i polovinu prihoda u dolini reke Po, koja predstavlja najveći rezervoar vode za Italiju.

Savet ministara odobrio je uvođenje vanrednog stanja u Emiliji Romanji, Furlaniji Julijskoj Krajini, Lombardiji, Venetu i Pijemontu do 31. decembra, što omogućava novčana sredstva za sprovođenje potrebnih hitnih intervencija, javnu bezbednost, nadoknadu štete i osiguraju normalne uslove života stanovnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba