ŠOJGU GOVORIO O NAJNOVIJIM RUSKIM RAKETAMA: Ubitačno oružje za Su-57, posebno je govorio o "malim stelt ciljevima"

Novosti online

05. 07. 2022. u 12:09

NOVE rakete će omogućiti lovcima pete generacije Su-57 da uništavaju male vazdušne ciljeve napravljene primenom stelt tehnologije, rekao je danas ministar odbrane Ruske Federacije general Sergej Šojgu.

ШОЈГУ ГОВОРИО О НАЈНОВИЈИМ РУСКИМ РАКЕТАМА: Убитачно оружје за Су-57, посебно је говорио о малим стелт циљевима

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prema njegovim rečima, ove godine će biti završena ispitivanja raketa vazduh-vazduh kratkog i srednjeg dometa za Su-57.

- Upotreba novog naoružanja povećaće borbenu efikasnost aviona-nosača u vazdušnom sukobu i domet gađanja vazdušnih ciljeva, uključujući male ciljeve i one napravljene korišćenjem stelt tehnologije - rekao je Šojgu.

Rakete srednjeg i kratkog dometa o kojima je govorio Šojgu je razvio konstruktorski biro "Vimpel", koji je deo korporacije "Taktičko raketno oružje" (KTRV).

Šojgu je danas govorio i o operaciji u Ukrajini, i još jednom je ponovio da regrute niko ne šalje u zonu specijalne operacije.

On takođe tvrdi da su zapadne zemlje do sada isporučile Ukrajini više od 28.000 tona vojne opreme, u nadi da će tako produžiti trajanje sukoba u Ukrajini.

Zapad je do sada Ukrajini isporučio više od 28.000 tona vojnog tereta, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na savetovanju u resornom ministarstvu.

- Deo tog naoružanja koje Zapad isporučuje Ukrajini odlazi na Bliski istok, a delimično dospeva i na crno tržište - upozorio je ruski ministar.

On takođe tvrdi da je u proteklih deset dana likvidirano 170 stranih plaćenika, a da je 99 njih odbilo da i dalje učestvuje u borbenim dejstvima i napustilo teritoriju Ukrajine.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE - SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)