VELIKE DEMONSTRACIJE ŠIROM BRITANIJE: Građani besni zbog cena goriva, blokirani auto-putevi - potpuni haos u saobraćaju

Tanjug

04. 07. 2022. u 13:13

KOLONE demonstranata koji protestuju zbog visokih cena goriva u Velikoj Britaniji izazvale su kašnjenja u prevozu i poremećaje na deonicama širom sistema auto-puteva u toj zemlji.

ВЕЛИКЕ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ ШИРОМ БРИТАНИЈЕ: Грађани бесни због цена горива, блокирани ауто-путеви - потпуни хаос у саобраћају

Foto: Profimedia

Demonstranti, od kojih su mnogi u kamionima i kombijima, koriste barikade na putevima kako bi usporili ili zaustavili saobraćaj u delovima zemlje, pored ostalog u zapadnoj Engleskoj, južnom Velsu, Eseksu, Jorkširu i Linkolnširu, izveštava Gardijan.

Jedna od glavnih deonica na meti demonstranata je saobraćajnica M4 između Bristola i južnog Velsa, uključujući most Princa od Velsa na reci Severn.

Foto: Profimedia

Među učesnicima protesta na putu M4 je i Viki Stamper (41), bivša vozačica kamiona iz Kumbrana, u južnom Velsu, koja kaže da su ona i njen partner Daren bili primorani da napuste firmu u Bristolu jer nisu mogli da priušte troškove putovanja na posao.

Foto: Profimedia

- Morali smo da napustimo te poslove jer nas je samo put do posla i nazad koštao 380 funti nedeljno. Onda sam pre dve nedelje izgubila posao jer kompanija nije mogla da sipa gorivo u toliko kamiona... - navodi ona.

Na pitanje šta bi zamolila premijera Borisa DŽonsona da uradi, kratko je odgovorila: "Daj ostavku".

Demonstracije su organizovane putem društvenih mreža pod sloganom: "Cene goriva stoje protiv poreza”.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: CENE GORIVA DIVLJAJU - Nemci i Britanci suočavaju se sa velikim poskupljenjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

SRBINA ZABOLEO ZUB U GRČKOJ, OTIŠAO KOD LEKARA I VIDEO RAČUN: Ne znam šta me je snašlo - nesvakidašnja situacija na letovalištu