AMERIČKI SAJT OTKRIVA: Evo kako ukrajinska vojska ocenjuje bespilotne letelice sa Zapada

Novosti onlajn/R. V.

03. 07. 2022. u 15:55

UKRAJINSKA vojska pokušava da ne koristi američke i turske dronove zbog njihove neefikasnosti protiv ruske protivvazdušne odbrane, piše "Biznis Insajder", pozivajući se na ukrajinsko vojno osoblje i stručnjake, prenose RIA Novosti.

АМЕРИЧКИ САЈТ ОТКРИВА: Ево како украјинска војска оцењује беспилотне летелице са Запада

Foto: arhiva

Prema mišljenju stručnjaka, upotreba skupih zapadnih bespilotnih letelica u zoni borbenih dejstava nema smisla, pošto ih ruski EV i PVO sistemi brzo otkrivaju i eliminišu.

Foto: Printskrin/www.businessinsider.com

Kako je navedeno u članku, Sjedinjene Države su planirale da ukrajinskim oružanim snagama pošalju izviđačke i udarne bespilotne letelice MK-1C "Grej Igl (Sivi Soko)", koje su po performansama daleko superiornije od turskog Bajraktara ​​TB2. Međutim, neimenovani izvori u Oružanim snagama Ukrajine rekli su da Kijevu takva oprema nije potrebna.

Naprava vredna deset miliona dolara biće oborena tokom prvog leta, saopštila je vojska.

Ukrajinsko rukovodstvo, shvatajući da dronovi neće pomoći, sada je počelo da zahteva moderne lovce najnovijih generacija od SAD i drugih zapadnih saveznika, rezimirali su autori publikacije.

Od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu operaciju za oslobađanje Donbasa. Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su Oružane snage već izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Oružanih snaga Ukrajine.

BONUS VIDEO:

"URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!