MASAKR U MEKSIKU: U zasedi ubili šest policajaca, četiri teško ranili - Narko karteli gospodare gradom, vlast bespomoćna (VIDEO)

Novosti online

27. 06. 2022. u 23:52

ŠEST policajaca je stradalo, a četvorica su teško ranjena u akciji razbijanja narko bande koja gospodari Nuevo Leonom, severnom meksičkom pograničnom državom.

МАСАКР У МЕКСИКУ: У заседи убили шест полицајаца, четири тешко ранили - Нарко картели господаре градом, власт беспомоћна (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Policija severne meksičke pogranične države, Nuevo Leona, saopštila je da je patrola upala u zasedu i da je bila brojčano nadjačana. Napad se dogodio na autoputu koji vodi ka graničnom prelazu Kolumbije.

- Policijske snage su pokazale svoju posvećenost prema zaštiti stanovnika Nuevo Leona i obavezuju se da ova dela ne prođu nekažnjena - saopštili su zvaničnici.

Među policajcima koji su poginuli, bila je i jedna žena. Za sada nema informacija o identitetu napadača. Gradom je vladao naslednik starog Zetas kartela.

Nuevo Leon je trpeo žestoko nasilje deceniju unazad pod Zetas kartelom. Dugo je bio relativno miran period, sve do ove godine kada je došlo do naglog porasta ubistava uključujući smrt 18-godišnjeg studenta prava u Montereju, gradu na severu u Nuevo Leonu.

U martu je uhapšen navodni vođa severoistočnog kartela Huan Herardo Trevinjo, takođe poznat kao "El Huevo". Američko ministarstvo pravde nazvalo je Trevinja "trgovcem drogom, izvršiocem, nabavljačem oružja i vođom trga" kartela.

Smrtonosna zaseda u Nuevo Leonu dogodila se samo nekoliko dana nakon što su četiri policajca ubijena nakon što su uvučeni u zasedu u zapadnom Meksiku. Vlasti su saopštile da je čak osam osumnjičenih napadača ubijeno u pucnjavi sa drugom policijom koja je požurila na lice mesta. Meksiko je registrovao više od 340.000 ubistava i desetine hiljada nestanaka od pokretanja kontroverzne vojne ofanzive protiv organizovanog kriminala 2006. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBINA ZABOLEO ZUB U GRČKOJ, OTIŠAO KOD LEKARA I VIDEO RAČUN: Ne znam šta me je snašlo - nesvakidašnja situacija na letovalištu