UNIŠTENA DVA UKRAJINSKA VBR: Vojska DNR razara otporne tačke Donbasu

P. Z. S. / ria.ru

26. 06. 2022. u 18:42

NARODNA milicija Donjecke Narodne Republike saopštila je da su snage DNR zajedno sa Oružanim snagama Rusije tokom proteklog dana uništile dve instalacije MLRS BM-21 Grad, jedno oklopno vozilo i potisnule dve vatrene tačke.

УНИШТЕНА ДВА УКРАЈИНСКА ВБР: Војска ДНР разара отпорне тачке Донбасу

Foto: Printscreen


-U toku današnjeg dana, zajedničkim dejstvima vojnog osoblja Donjecke Narodne Republike i Oružanih snaga Ruske Federacije uništeno je sledeće neprijateljsko naoružanje i vojnu opremu: dva VBR BM-21 Grad, jedno oklopno vozilo, kao i neprijateljske vatrene tačke u oblastima naselja Pervomajskoje i Kurdjumovka, navodi se u poruci na Telegram kanalu Narodne milicije.

Napominje se da su ukrajinske trupe tokom proteklog dana ispalile više od 170 granata na deset naselja DNR. Kao posledica granatiranja povređena su tri vojnika republike.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, od 25. marta Oružane snage su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere