UKRAJINCI DIGLI MOST U VAZDUH: Bežeći uništavaju sve za sobom

P. Z. S. / ria.ru

25. 06. 2022. u 22:49

TOKOM povlačenja, ukrajinske snage bezbednosti digle su u vazduh most u oblasti Zolotoje u Donbasu, rekao je za RIA Novosti vojnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike.

УКРАЈИНЦИ ДИГЛИ МОСТ У ВАЗДУХ: Бежећи уништавају све за собом

Foto: Shutterstock


Ranije je zvanični predstavnik Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko rekao da su naselja Gorskoje i Zolote u LNR potpuno pod kontrolom republike.

-Most koji vodi od grada Pervomajska do Katerinovke je takođe ukrajinski kontrolni punkt (Pervomajsk-Zolotoje). Tokom naše prve ofanzive, ovaj most su digli u vazduh ukrajinski osvajači i otežavali našim trupama napredovanje, ali da ne stanemo, otišli ​​smo drugim putem, rekao je pripadnik Narodne milicije LNR, pokazujući porušeni most.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, od 25. marta Oružane snage su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

Konkretno, Volnovaha, strateški važan regionalni centar južno od Donjecka, kao i Mariupolj, najveći grad na obali Azovskog mora, i Svjatogorsk, u kojem se nalazi veliki pravoslavni manastir sa statusom lavre, imaju oslobođen u DNR. U LNR je oslobođena skoro cela teritorija republike, sa izuzetkom grada Lisičansk.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024