NAJAMNICI PRIPREMAJU ŽALBU NA SMRTNU PRESUDU: Dva Britanca i Marokanac se nadaju da će ostati u životu

Tanjug

23. 06. 2022. u 10:30

DVA Britanca i jedan Marokanac, koji su zarobljeni dok su se borili na strani Ukrajine i osuđeni na smrt pred sudom samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR), pripremaju se da podnesu žalbu, naveo je danas jedan od njihovih advokata, prenosi Rojters, pozivajući se na TASS.

НАЈАМНИЦИ ПРИПРЕМАЈУ ЖАЛБУ НА СМРТНУ ПРЕСУДУ: Два Британца и Мароканац се надају да ће остати у животу

Foto: Jutjub/Aiden Aslin/iEarlGrey/في العالم

Sud DNR proglasio je Britance Ejdena Aslina i Šona Pinera i Marokanca Brahima Saduna krivima za "najamničku aktivnost i činjenje radnji u cilju preuzimanja vlasti i rušenja ustavnog poretka DNR", navodi Rojters.

Vlasti Velike Britanije ranije su saopštile da su njeni građani bili redovni vojnici i da bi prema Ženevskim konvencijama trebalo da budu izuzeti od krivičnog gonjenja za učešće u neprijateljstvima, navodi Rojters.

Predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin rekao je da će DNR odlučiti o pogubljenju stranih plaćenika, dvojice Britanaca i jednog Marokanca.

- Postoji mesec dana žalbenog roka. Nakon što žalba bude podnesena ili ne, Ministarstvo pravde DNR će doneti odluku u okviru svojih ovlašćenja o izvršenju kazne - izjavio je Pušilin za "Sputnjik".

Pušilin je rekao i da se vlasti Ujedinjenog Kraljevstva nisu obratile rukovodstvu.

BONUS VIDEO: BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI: Niko nije ni dinara dobio za ratovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)