ОДЛУКА О ПОГУБЉЕЊУ ПЛАЋЕНИКА ЗА МЕСЕЦ ДАНА Пушилин: Нико из Британије и Марока није контактирао са нама, нема разлога за помиловање

М.Ђорђевић

16. 06. 2022. у 10:40

ПРЕДСЕДНИК Доњецке Народне Републике Денис Пушилин рекао је да ће ДНР одлучити о погубљењу страних плаћеника, двојице Британаца и једног Мароканца, за око месец дана.

ОДЛУКА О ПОГУБЉЕЊУ ПЛАЋЕНИКА ЗА МЕСЕЦ ДАНА Пушилин: Нико из Британије и Марока није контактирао са нама, нема разлога за помиловање

Foto: Printskrin Youtube/ Соловьёв LIVE

- Постоји месец дана жалбеног рока. Након што жалба буде поднесена или не, Министарство правде ДНР ће донети одлуку у оквиру својих овлашћења о извршењу казне - изјавио је Пушилин за "Спутњик".

Пушилин је рекао и да се власти Уједињеног Краљевства нису обратиле руководству, преноси Лајф.ру са маргина Петербуршког међународног економског форума (СПИЕФ).

Шеф ДПР-а је за Лајф рекао да мароканске и британске власти нису контактирале са њим око казне британским плаћеницима.

Како је нагласио шеф републике, о теми размене се још "не разговара". А на питање колика је вероватноћа помиловања осуђеника, одговорио је да не види разлог за то.

Крајем прошле седмице, Врховни суд ДНР осудио је на смрт тројицу плаћеника који су заробљени док су се борили за украјинске снаге, двојицу британских држављана Ејдена Аслина и Шона Пинера, те Мароканца Садуна Брахима.

БОНУС ВИДЕО: БРИТАНСКИ ПЛАЋЕНИК У УКРАЈИНИ: Нико није ни динара добио за ратовање

https://video.novosti.rs/planeta/video/4632-britanski-placenik-u-ukrajini-niko-nije-ni-dinara-dobio-za-ratovanje

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОЛИЦИЈА НА САВИ, ТРАЖЕ ПОБЕДНИЦУ ВЕЛИКОГ БРАТА: Сестра сумња у зета