MOSKVA SE NADA REALNIJEM STAVU KIJEVA Peskov: Gomilanje oružja u Ukrajini je "apsolutno beskorisno"

Srna

16. 06. 2022. u 20:40

MOSKVA se nada da će poseta nemačkog kancelara Olafa Šolca, predsednika Francuske Emanuela Makrona, premijera Italije Marija Dragija i predsednika Rumunije Klausa Johanisa Kijevu doprineti tome da Ukrajina usvoji realniji stav o sukobu sa Rusijom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

МОСКВА СЕ НАДА РЕАЛНИЈЕМ СТАВУ КИЈЕВА Песков: Гомилање оружја у Украјини је апсолутно бескорисно

Foto: EPA

On je, međutim, u izjavi novinarima naglasio da je Rusija skeptična u vezi sa izgledima za vraćanje Ukrajine za pregovarački sto.

Prema njegovim rečima, Moskva se nada da se četvorica lidera neće usredsrediti samo na podršku Ukrajini gomilanjem oružja, jer će takva politika biti "apsolutno beskorisna" i samo će produžiti patnju naroda i naneti dodatnu štetu ukrajinskom narodu.

Peskov je istakao da se Moskva, umesto toga, nada da će četvorica evropskih lidera iskoristiti te kontakte da navedu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da usvoji "realniji stav o situaciji", javila je "Raša tudej".

Foto: Tanjug/AP

Portparol Kremlja naveo je da se Moskva nada da će poseta pomoći da se razjasni stav Ukrajine u vezi sa izvozom žitarica i ponovio da je Rusija spremna da to omogući ako ukrajinske snage deminiraju područja kod obale.

- Ne znamo tačno da li to Ukrajina želi, jer ćute o tom pitanju - naglasio je Peskov i dodao da se očekivalo da i to bude tema posete Kijevu.

Zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev bio je više skeptičan, ocenivši na "Tviteru" da ta poseta zapadnih političara Kijevu "neće biti korisna", te da ne doprinosi brzom rešavanju sukoba. 

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE KAKO SE LANSIRA "ISKANDER": Snimci ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAUČEŠĆE PORODICAMA, IZDRŽITE Poznati potreseni masakrom na Cetinju - brojne objave na mrežama, otkazani nastupi