ZAHAROVA O SANKCIJAMA KIRILU: Britanski režim ni na jedan spisak sankcija nije uvrstio nijednog ukrajinskog nacistu sa kukastim krstom

Novosti onlajn

16. 06. 2022. u 14:31

PORTPAROLKA Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je, komentarišući sankcije Londona patrijarhu Kirilu i ombudsmanu za prava deteta Mariji Livovoj-Belovoj, rekla da britanska strana nije uključila nijednog ukrajinskog nacistu sa kukastim krstom ni u jednu „crnu listu“.

ЗАХАРОВА О САНКЦИЈАМА КИРИЛУ: Британски режим ни на један списак санкција није уврстио ниједног украјинског нацисту са кукастим крстом

Marija Zaharova, Foto D. Milovanović

- Britanija je na spisak sankcija uvrstila patrijarha Kirila i ombudsmana za ljudska prava Livovu-Belovu. Sve što treba da znate o britanskom režimu je to da ni na jedan spisak sankcija nije uvrstio nijednog ukrajinskog nacistu sa kukastim krstom, napisala je ona na svom Telegram kanalu.

Velika Britanija je uvela sankcije poglavaru Ruske pravoslavne crkve patrijarhu Kirilu, navodi se u saopštenju britanske vlade.

- Poglavar Ruske pravoslavne crkve patrijarh Kiril takođe je uvršten na listu sankcija zbog podrške vojnoj agresiji u Ukrajini, navodi se u dokumentu.

Pored toga, London je na proširenu crnu listu dodao ombudsmana za prava deteta pri predsedniku Rusije, Mariju Livovu-Belovu, deputata Gradske dume Moskve Sergeja Savostjanova i Alekseja Isaikina, šefa saveta direktora kompanije "Volga-Dnjepar".

Savet EU je krajem maja trebalo da stavi patrijarha Kirila na listu sankcija, ali je, kako se kasnije saznalo, Mađarska blokirala taj predlog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri