"OBEĆANJA ZELENSKOG SU ZEZANCIJA" Šef Krima zaključuje da će kijevski režim uvek biti pretnja Rusiji

R. V.

14. 06. 2022. u 15:15

ŠEF Krima Sergej Aksjonov nazvao je zezancijom obećanja Vladimira Zelenskog da će vratiti kontrolu kijevskih vlasti nad Krimom, Donbasom i oslobođenim teritorijama.

ОБЕЋАЊА ЗЕЛЕНСКОГ СУ ЗЕЗАНЦИЈА Шеф Крима закључује да ће кијевски режим увек бити претња Русији

foto: Ukrainian Presidential Press Office via AP

Zelenski je u video-poruci objavljenoj na njegovom Telegram kanalu obećao da će povratiti kontrolu nad Krimom, Donbasom, delom oslobođene Harkovske oblasti i regionima južne Ukrajine – Hersonskom i Zaporoškom oblasti.

- Činjenica da se jedan zločinac u funkciji predsednika "sladio" u pozadini varvarskog granatiranja Donbasa, koje se, bez sumnje, vrši po njegovom naređenju, nije slučajna. Nagoveštaj je više nego transparentan: daju nam se da shvatimo da će se genocid nad civilima nastaviti svuda, gde god kijevski režim stigne - napisao je Aksjonov na svom Telegram kanalu.

Scena iz Simferopolja na Krimu / Foto AP

Prema njegovom mišljenju, na osnovu reči Zelenskog, zaključak je očigledan: sve dok ovaj režim postoji u bilo kom obliku, on će predstavljati pretnju Rusiji.

- Dakle, samo pobeda. I, naravno, suđenje ratnim zločincima. Nadam se da će se i ovi predsednički zastupnici naći među materijalima tužilaštva - naglasio je Aksjonov.

Ranije je šef DNR Denis Pušilin najavio intenziviranje granatiranja donjeckih oblasti od strane ukrajinskih snaga i rekao da će se obratiti Rusiji za pomoć.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, a 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO:

DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)