MLADI NEISKUSNI VOJNICI GINU NA FRONTU: Ministar odbrane Ukrajine priznao - to je neizbežno

Novosti online

13. 06. 2022. u 01:02

UKRAJINSKI ministar odbrane Aleksej Reznjikov rekao je u intervjuu za "Ekonomist" da zbog velikih gubitaka Kijev šalje neiskusne mlade vojnike na front, piše RIA Novosti.

МЛАДИ НЕИСКУСНИ ВОЈНИЦИ ГИНУ НА ФРОНТУ: Министар одбране Украјине признао - то је неизбежно

Foto: Profimedia/Ilustracija

"Ekonomist" piše da se vojnici Oružanih snaga Ukrajine koji su se vratili iz zone borbenih dejstava žale na haotične naredbe komande i nedostatak municije.

Osim toga, napominje se da Kijev u cilju zamene poginulih boraca šalje neiskusne mlade vojnike iz dobrovoljačkih jedinica na front.

- Kako drugačije? Mladi momci završe na prvoj liniji fronta... i ginu - odgovorio je Reznikov na pitanje novinara.

On je rekao da je takav razvoj događaja "neizbežan".

Reznjikov je takođe govorio i o zabrinutosti na Zapadu oko pitanja da li će Ukrajinci moći da rukuju naprednim oružjem koje im stiže.

On tvrdi da su njegovi vojnici savladali zapadnu artiljeriju za samo dve nedelje, i da je Ukrajina spremna da prebaci svoje oružje na NATO standarde u roku od mesec dana.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: S-300 U AKCIJI - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!