RUSIJA ODBACILA JARAM, PONOVO SE DOKAZUJE KAO SILA: Zaharova se obratila ruskom narodu

Novosti online

12. 06. 2022. u 19:24

RUSIJA još jednom odbacuje sa sebe jaram i još jednom se dokazuje kao sila, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

РУСИЈА ОДБАЦИЛА ЈАРАМ, ПОНОВО СЕ ДОКАЗУЈЕ КАО СИЛА: Захарова се обратила руском народу

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Danas ovaj praznik zvuči posebno. Još jednom odbacujemo sa sebe jaram, još jednom se dokazujemo kao sila, zemlja i narod - rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.

Ona se obratila i onima koji ne razumeju značenje praznika, Dana Rusije.

- Želim da vam kažem: dođite u Sankt Peterburg. Idite u muzeje. Idite i pokažite svojoj deci tu pravu istoriju naše zemlje. I shvatićete da je to čast, slava i hrabrost našeg naroda koji je od pamtiveka branio našu zemlju.

Zaharova je ranije danas kritikovala predlog bivšeg šefa poljske diplomatije, a sada poslanika u Evropskom parlamentu, Rodoslava Sikorskog, da se nuklearno oružje isporuči Ukrajini.

Ona je citirala izjavu Sikorskog na svom Telegram kanalu: "Rusija je prekršila Budimpeštanski memorandum i stoga Zapad ima pravo da donira nuklearne bojeve glave Ukrajini kako bi zaštitio njenu nezavisnost", preneo je Interfaks.

Zaharova je potom napisala da poljski političari koji su pod kontrolom američkog transmisionog pojasa, pokazuju ekstremističku ideologiju, šire mržnju, podstiču sukobe, a sada prete planeti kršenjem režima nuklearnog neširenja.

- Ali najvažnije je da oni ugrožavaju poljski narod, koji se uvlači u nuklearnu preraspodelu sveta - naglasila je Zaharova.

(Sputnjik)

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: S-300 U AKCIJI - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)