Kineska delegacija nije napustila salu na samitu za vreme govora Zelenskog (ISPRAVKA)

Tanjug

11. 06. 2022. u 13:18

Kineska delegacija nije napustila demonstrativno salu tokom govora ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog na bezbednosnom samitu dijaloga Šangri-La u Singapuru, kao što je prvobitno navedeno u našem članku.

Кинеска делегација није напустила салу на самиту за време говора Зеленског (ИСПРАВКА)

Foto: Printscreen/Jutjub

Na to nam je u svojoj analizi ukazao portal Raskrinkavanje.ba. "Shangri-La Dialogue" samit u organizaciji think-tanka Međunarodni institut za strateške studije održan je u Singapuru u periodu od 10. do 12. juna 2022. godine.

Kako se navodi na zvaničnoj stranici, reč je o azijskom samitu na kom ministri i ministarke “raspravljaju o najhitnijim bezbjednosnim izazovima u regionu, učestvuju u važnim bilateralnim razgovorima i zajedno dolaze do novih pristupa”.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se prisutnima virtuelno 11.6.2022. i govorio o situaciji u Ukrajini. Tvrdeći da je kineska delegacija napustila prostoriju dok je Zelenski držao govor, portali se pozivaju na ukrajinski medij Strana.

Ova tvrdnja objavljena je 11.6.2022. godine na Telegram kanalu Politika Strany (Politika Stranы), koji je povezan s ovim medijem. Strana kao izvor svojih tvrdnji navodi Tviter nalog Olivije Enos, analitičarke u Centru za azijske studije Heritage fondacije.

Na ovom Telegram nalogu objavljen je i skrinšot njene objave koju više nije moguće pronaći na Tviteru.

Na platformi Flikr objavljene su fotografije s događaja, dok su na zvaničnom jutjub kanalu Međunarodnog instituta za strateške studije objavljeni snimci. U albumu fotografija sa specijalnog obraćanja Volodimira Zelenskog može se videti nekoliko fotografija zabeleženih tokom njegovog govora.

Jedna od objavljenih fotografija prikazuje članove kineske delegacije koji prate govor Zelenskog, dok jedan od članova snima ili fotografiše.

Flicker

Kada se bliže pogledaju obeležja na njihovim ramenima, jasno je da je reč upravo o kineskoj delegaciji.

U odgovoru na sada obrisanu objavu na Tviter nalogu Olivije Enos, bivši zvaničnik američkog ministarstva odbrane odgovoran za Kinu, Tajvan i Mongoliju, Dru Tompson, napisao je da je salu navodno napustila vijetnamska delegacija. Za to zvanične potvrde nema.

Na kraju, jasno je da kineska delegacija nije napustila salu tokom govora ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog na Shangri-La Dialogue samitu u Singapuru.

Brojne fotografije, ali i prisutni pojedinci to potvrđuju.

Izvinjavamo se na prenošenju neproverenih informacija.

BONUS VIDEO: ZELENSKI SE OBRATIO IZ KIJEVA: Ne plašim se, naša vojska drži liniju fronta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi