KADIROV SAOPŠTIO: VSU pobegli, Kozaci i specijalni puk Ahmat očistili Kamiševahu, specijalci kreću na Licičansk

P. Z. S. / ria.ru

09. 06. 2022. u 19:06

CELA teritorija Kamiševahe u LNR, gde su donedavno vođene žestoke borbe, sistematski je očišćena, rekao je šef Čečenije Ramzan Kadirov.

КАДИРОВ САОПШТИО: ВСУ побегли, Козаци и специјални пук Ахмат очистили Камишеваху, специјалци крећу на Лицичанск

Foto: Profimedia/Jutjub printskrin

Objavio je video snimak oslobođenog naselja.

-Dobre vesti stižu iz sela Kamiševaha, gde je, pod komandom Zamida Čalajeva, postignut uspeh. Cela teritorija je sistematski očišćena naporima boraca specijalnog policijskog puka koji nosi ime Heroja Rusije Ahmat-Hadži Kadirova iz Ministarstva unutrašnjih poslova Čečenske Republike i 6. kozačkog puka, napisao je Kadirov na Telegram kanalu.

Rekao je i da su „preživeli neprijatelji” sada u selu Vrubovka, gde ih čeka „neslavan kraj”.

Kadirovje dodao i da će specijalci narednih dana početi da oslobađaju Lisičansk.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE: Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)