POTRESNA ISPOVEST UČITELJA KOJI JE PREŽIVEO MASAKR U ŠKOLI: Rekao deci da se prave da spavaju kako ne bi bila ubijena (FOTO/VIDEO)

Novosti online

08. 06. 2022. u 18:39

ARNULFO Rejes, učitelj koji je ranjen u pucnjavi u školi u Uvaldeu u Teksasu kritikovao je policiju i nazvao ih "kukavicama" jer nisu reagovali na vreme, dok je ubica pucao na đake.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ УЧИТЕЉА КОЈИ ЈЕ ПРЕЖИВЕО МАСАКР У ШКОЛИ: Рекао деци да се праве да спавају како не би била убијена (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Twitter printscreen/ABC

U mučnom intervjuu za ABC njuz otkrio je da je rekao svojim studentima da se pretvaraju da spavaju tokom pucnjave.

Jedanaest njih je umrlo, a sada je poznato da je napadač više od jednog sata vrebao ovu i susednu učionicu, dok je policija stajala u holu.

- Imao si pancir. Ja nisam imao ništa - rekao je učitelj o policiji.

Pucnjava je odnela živote 21 osobe, uključujući 19-oro male dece. Napad 18-godišnjeg Salvadora Ramosa doveo je do obnove nacionalne debate o propisima o oružju.

Foto AP

 

Rejes, nastavnik četvrtog razreda koji se ovim poslom bavi 17 godina, rekao je da je mislio da će "dan biti dobar" kada je kretao u školu na dan napada.

Učenici su gledali film kada je krenula pucnjava. Rekao im je da se sakriju ispod stolova i prave se da spavaju, kako su ih učili. Ali napadač je ušao kroz susednu učionicu i počeo da puca.

Učitelj Rejes je upucan, a zatim je poslušao savet koji je dao svojim studentima i pretvarao se da spava.

Dok je ležao blizu svog stola, mogao je da čuje policiju koja je ušla u školu samo nekoliko minuta nakon napadača.

Ipak, više od jednog sata je prošlo pre nego što je policija ušla u učionicu i ubila Ramosa.

- Molio sam se i molio se da ne čujem da niko od mojih učenika ne govori - rekao je on, dodajući da je verovao da će umreti.

Foto AP

 

- Jedan od učenika iz druge učionice je vikao: "Ovde smo policajče. Ovde smo", ali oni su već otišli. Onda je ubica ustao iza mog stola i ponovo počeo da puca.

Nakon prvobitnih oprečnih informacija, policija sada kaže da je ubica bio zatvoren u učionici 77 minuta pre nego što su oni provalili vrata.

Policija Uvaldea suočila se sa teškim kritikama zbog odlaganja akcije. Učitelj Rejes je rekao da se "oseća kao da ga je policija izneverila".

- Nema opravdanja za njihove postupke i nikada im neću oprostiti - naveo je on.

Tokom napada, deca su mahnito zvala Hitnu pomoć da prijave više žrtava koje su ubijene iz vatrenog oružja. Zabrinuti roditelji su takođe pokušali da uđu, ali ih je policija fizički sprečila u tome.

Istražitelji kažu da poruke od dece nisu prenošene policajcima na licu mesta, koji su čekali da stigne još snaga pre nego što su se suočili sa ubicom.

BONUS VIDEO - TRAGEDIJA U IRANU: Voz iskliznuo iz šina, veliki broj nastradalih

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SUSRET SA UKRAJINSKIM KOLEGOM: Britanski ministar odbrane posetio je Kijev kako bi razgovarao o vojnoj pomoći