HERSONSKA OBLAST ĆE BITI RUSIJA: Lokalne vlasti najavljuju referendum o ulasku regiona u sastav RF

Srna

07. 06. 2022. u 17:43

NA teritoriji Hersonske oblasti u Ukrajini biće održan referendum o ulasku regiona u sastav Ruske Federacije, rekao je novinarima Kiril Stremousov, zamenik načelnika vojno-civilne administracije regiona.

ХЕРСОНСКА ОБЛАСТ ЋЕ БИТИ РУСИЈА: Локалне власти најављују референдум о уласку региона у састав РФ

Ilustracija telegram rybar

- Ostali smo bez zakonodavne vlasti, pa smo formirali javni savet, koji zastupa narod, a oni će već doneti neke međuodluke. Mislim da će to najverovatnije biti referendum, koji će biti održan na teritoriji Hersona, rekao je on.

On je dodao da će to biti referendum o samoopredeljenju Hersonske oblasti.

- Sledeća faza će biti izbori koje ćemo održati direktno na teritoriji oslobođene Hersonske oblasti. I tamo ćemo nastaviti da radimo zakonodavno, rekao je Stremousov.

On je napomenuo da će izbor napraviti stanovnici regiona. Na pitanje kada bi takav referendum mogao biti održan, Stremousov je istakao da predstoji još mnogo posla.

Ruske oružane snage oslobodile celu oblast Herson na jugu Ukrajine krajem aprila.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

BONUS VIDEO: SUNČANjE POSLE OSLOBAĐANjA: Žitelji Marijupolja odmaraju se na gradskoj plaži

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

ČETIRI GODINE NAKON NESREĆE: Dea Đurđević ponovo u bolnici - Idem na operaciju