LIKVIDIRANO 320 UKRAJINSKIH MILITANATA Konašenkov: Uništeno više od 15 tenkova i borbenih vozila pešadije Oružanih snaga Ukrajine

Novosti onlajn

30. 05. 2022. u 10:34

U RUSKIM vazdušnim udarima uništeno je 320 militanata i 47 komada ukrajinskog oružja za jedan dan, izjavio je u ponedeljak general-major Igor Konašenkov, portparol ruskog Ministarstva odbrane.

ЛИКВИДИРАНО 320 УКРАЈИНСКИХ МИЛИТАНАТА Конашенков: Уништено више од 15 тенкова и борбених возила пешадије Оружаних снага Украјине

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File/Jutjub/SpacePRedator

- Visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem pogodile su dva komandna centra i osmatračnice bataljona Oružanih snaga Ukrajine, njihov centar veze, kao i 34 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine - rekao je general.

Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Pored toga, razjasnio je Konašenkov, operativno-taktička, vojna i bespilotna letelica pogodila je tri komandna mesta i 67 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine.

- Ukupno, kao rezultat vazdušnih udara, uništeno je do 320 nacionalista, kao i 47 jedinica naoružanja i vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine - rekao je on.

Konašenkov dodaje da je više od 15 ukrajinskih tenkova i borbenih vozila pešadije, kao i 5 artiljerijskih oruđa uništeno artiljerijskim udarom na hangar na teritoriji brodogradnje "Okean" u Nikolajevu.

BONUS VIDEO:

VOJSKA DNR U "AZOVSTALjU": Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024