POLJSKA NASTAVLJA NAORUŽAVANJE UKRAJINE: Isporučili 18 samohodnih haubica „Krab“

Novosti onlajn

29. 05. 2022. u 19:22

POLjSKA je Ukrajini isporučila 18 samohodnih haubica „Krab“, saopštava radio Poljske pozivajući se na neimenovane izvore u Vladi.

ПОЉСКА НАСТАВЉА НАОРУЖАВАЊЕ УКРАЈИНЕ: Испоручили 18 самоходних хаубица „Краб“

foto: Epa

Kako se navodi, reč je o savremenim samohodnim haubicama kalibra 155 milimetara.

- Zahvaljujući pomoći Poljske, Ukrajinci sada imaju na raspolaganju 24 samohodna topa zapadne proizvodnje - navodi radio.

Podseća i da je nešto ranije šest jedinica sličnog naoružanja pod nazivom „Cezar“ Francuska predala Ukrajini.

Inače, haubice „Krab“ su već nekoliko godina u upotrebi u poljskoj vojsci. Gusenična šasija proizvodi se po južnokorejskoj licenci, dok je top kalibra 155 milimetara modifikacija britanskog.

Maksimalni domet je 40 kilometara sa redovnom municijom, a brzina paljbe je šest hitaca u minuti. Trenutno jedino poljska vojska koristi to naoružanje.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

VOJSKA DNR U "AZOVSTALjU": Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...