"HRVATSKA ŠALJE VOJNU POMOĆ NEONACISTIČKOM REŽIMU": Rusi obrazložili diplomatsku odmazdu, petoro diplomata se vraća u Zagreb

Novosti online

27. 05. 2022. u 12:07

RUSKO Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je danas da će iz zemlje biti proterano pet diplomata iz hrvatske ambasade u Moskvi, kao odgovor na proterivanje ruskih diplomata iz Zagreba.

ХРВАТСКА ШАЉЕ ВОЈНУ ПОМОЋ НЕОНАЦИСТИЧКОМ РЕЖИМУ: Руси образложили дипломатску одмазду, петоро дипломата се враћа у Загреб

Foto: Profimedia/Ilustracija

Hrvatska je 11. aprila objavila da je proterala 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja iz ambasade u Zagrebu. Ruska Federacija je dan kasnije izrazila snažan protest hrvatskim vlastima i zapretila merama odmazde.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je, navodi RIA Novosti, danas na razgovor pozvala hrvatskog ambasadora te mu izrazila snažan protest zbog proterivanja ruskih diplomata i najavila da će, kao odgovor na poteze koje je ranije povukao službeni Zagreb, petoro zaposlenika hrvatskog veleposlanstva u Moskvi biti proglašeno nepoželjnima.

- Danas je hrvatski veleposlanik u Ruskoj Federaciji Tomislav Car pozvan u rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Zbog neutemeljenih pokušaja hrvatskih vlasti da optuže Rusiju za ratne zločine u Ukrajini i hrvatsko slanje vojne pomoći neonacističkom režimu u Kijevu, izražen mu je snažan protest - navodi se u objavi na sajtu ruskog ministarstva.

- Kao odgovor na neprijateljske poteze koje je ranije povukao Zagreb kako bi smanjio broj članova ruske diplomatske misije, Caru je uručena odluka kojom se petoro zaposlenih u hrvatskoj ambasadi proglašava nepoželjnima u Rusiji - piše u saopštenju.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR U "AZOVSTALjU" - Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!