SAD i Velika Britanija žele da izazovu vojni sukob Rusije i Finske, rekao je finski politikolog Johan Bekman u intervjuu za URA.RU. Prema njegovim rečima, zemlja ne želi u NATO, ali vlasti ignorišu mišljenje stanovništva zbog pritiska SAD.

Kormila

27.05.2022. 06:02

Zastrašujuće je sa kojom hladnoćom se za ratove trazi povod a pripreme traju i šahovski potezi su vec napravljeni. Sociopatija modernog društva se svodi na igre trećeg stepena, koje se završavaju tučom ili u sudnici, ludnici, mrtvačnici. Npr. igra se igra provociranja "ajde bas da vidim sta ce da se desi ako... kao da ne mogu da se predvide posledice. Ili se igra igra uplašenih "ko ce pre da trepnepne" i pobegne nekada i u smrt pa ostavi druge da budu krivi. Ili se igra igra besa, koji se koristi kao izgovor da se radi nesto sto se bez njega inace ne radi a besnim ljudima je kao dozvoljeno. Posmatraci snose posledice kao i igrači. Dobit je potvrda da su bili u pravu iako su mrtvi umesto da budu u miru i ostanu živi.

Djordije Cvarkov

28.05.2022. 01:23

Od sada pa nadalje, sva novorodjena deca u Finskoj da drze Erdoganovu sliku na zidu u svojim sobama. I da mu se zahvaljuju sto su dobili priliku da se rode, zahvaljujuci Erdoganovom vetu na ulazak Finske u Svedsku.