MOSKVA UPOZORAVA: Ukrajinski ekstremisti pljačkaju, tuku i hapse stanovnike Guljajpolja u Zaporožju

Novosti online

20. 05. 2022. u 22:45

UKRAJINSKI ekstremisti i pripadnici Oružanih snaga Ukrajine pljačkaju civile Guljajpolja u Zaporoškoj oblasti pod izgovorom da je to zbog „odbrambenih potreba“, a sve koji se usprotive - prebijaju i hapse, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

МОСКВА УПОЗОРАВА: Украјински екстремисти пљачкају, туку и хапсе становнике Гуљајпоља у Запорожју

Foto AP

-U Guljajpolju u Zaporoškoj oblasti pripadnici ukrajinskih nacionalističkih formacija i vojnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine sprovode pljačkaške akcije po stambenim kvartovima. Pod pretnjom primene oružja, prisilno oduzimaju od civila novac, dragocenosti i lična prevozna sredstva, zbog, navodno, odbrambenih potreba.

Istovremeno, građane, koji pokažu i najmanji znak otpora, prebijaju i optužuju za proruske stavove. Sve osumnjičene hapse na osnovu člana o ‘kolaboracionizmu’ Krivičnog zakona Ukrajine i odvoze u nepoznatom pravcu, objasnio je Mizincev.

On je istakao da slični slučajevi već po ko zna koji put pokazuju pravo „lice“ kijevskog režima, nehumano ponašanje ukrajinskih vlasti prema sudbini svog naroda i zanemarivanje moralnih normi i normi međunarodnog prava.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RUSI OBJAVILI SNIMAK: Ukrajinci napustili bazu! Pogledajte šta je ostalo za njima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a