NJUJORK TAJMS: Pobeda Ukrajine nad Rusijom uz povratak teritorija nerealna

M.Đorđević

20. 05. 2022. u 14:30

AMERIČKI Njujork tajms smatra da je ukrajinska vojna pobeda nad Rusijom, i povratak teritorija koje je Kijev izgubio za osam godina, nerealna, prenosi RIA Novosti.

ЊУЈОРК ТАЈМС: Победа Украјине над Русијом уз повратак територија нереална

Foto Tanjug/AP

- Odlučna ukrajinska vojna pobeda nad Rusijom, u kojoj će Ukrajina vratiti sve teritorije koje je Rusija zauzela od 2014. godine, nije realan cilj“, navodi se u članku na sajtu lista.

Prema pisanju lista, uprkos „neopreznom“ planiranju i delovanju Rusije, ona ostaje previše jaka.

- Na kraju, Ukrajinci su ti koji moraju da donesu teške odluke... Ako sukob dovede do pravih pregovora, ukrajinski lideri će morati da donesu bolne odluke o teritorijama koje će zahtevati svaki kompromis, navodi list.

Njujork tajms veruje da je ciljeve i strategiju SAD teško razumeti - ako nisu jasni, Vašington rizikuje da ugrozi mir i bezbednost u Evropi. List upozorava da "militantne" izjave američkih zvaničnika ne doprinose pristupu pregovorima.

Prema pisanju lista, američki predsednik Džo Bajden trebalo bi da jasno stavi do znanja Vladimiru Zelenskom i Ukrajincima da postoje ograničenja za podršku koju su SAD i NATO spremni da pruže.

- Sada je zadatak da se oslobodimo euforije, zaustavimo udarce i fokusiramo se na definisanje i ispunjenje misije - navodi se u članku.

BONUS VIDEO: POSLEDICE RAZARANjA U UKRAJINI: Snimci uništenog oružja i objekata u Harkovu i okolini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju