(MAPA) SPREMA SE UKRAJINSKA OFANZIVA KOD HARKOVA: Vojska dovlači nove jedinice i artiljeriju pred odlučujući udar

P. Z. S. /telegram rybar

19. 05. 2022. u 17:36

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu i kod Izjuma, dok se pripadnici VSU pripremaju za napad.

(МАПА) СПРЕМА СЕ УКРАЈИНСКА ОФАНЗИВА КОД ХАРКОВА: Војска довлачи нове јединице и артиљерију пред одлучујући удар

Foto Tanjug/AP

U ovom trenutku, Oružane snage Ukrajine jačaju liniju fronta kod Starog Saltova i Zoločeva. Dodatna komandna mesta su raspoređena u Černoglazovki i Peščanom.

U blizini Trna vode se borbe. Jedinice Oružanih snaga RF su noću stigle do severozapadne periferije naselja, blokirajući izlaze na državnu granicu. Prema nepotvrđenim izveštajima, u ovom trenutku naselje je ponovo u "sivoj zoni".

Zapadno od Kazačjeg Lopana, ukrajinske jedinice proširuju svoju zonu kontrole, “kopajući” po selima u „sivoj zoni“. Jedinice Ternopoljske 105. brigade teritorijalne odbrane ušle su u Gurjev Kazačok i Baranovku.

Ilustracija telegram rybar

Američke haubice M777 su verovatno prebačene u Zoločev i Šestakovo. Artiljerijske jedinice 14. ombr i 10. ogšbr prebačene su u Cirkuni. Artiljerija Oružanih snaga Ruske Federacije nastavlja da vodi baražnu vatru na Zoločev.

Na istočnoj obali Severskog Donca nastavljaju da deluju DRG (diverzantske grupe) Oružanih snaga Ukrajine. Hotomlja je pod uslovnom kontrolom Oružanih snaga Ukrajine: ukrajinske jedinice deluju u blizini.

Ofanziva Oružanih snaga Ukrajine na položaje Oružanih snaga RF još nije počela: primarni zadatak ukrajinske strane je stabilizacija fronta kod Ternove i Rubižnje, kao i suzbijanje vatrenih položaja u Kazačjem Lopanu i Cupovka.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

IRANAC PUCAO U GEJ KLUBU: Premijer Norveške Jonas Gar Store uputio Kvir zajednici poruku podrške