AZOVCI POČELI DA SE PREDAJU: Desetak autobusa sa ranjenicima napustilo Azovstalj, komandant Azova poslao poruku Ukrajincima

Tanjug

16. 05. 2022. u 21:56

DESETAK autobusa sa ukrajinskim vojnicima napustilo je večeras čeličanu Azovstalj u Marijupolju koja je pod opsadom ruskih snaga, prenosi Rojters pozivajući se na izjave očevica.

АЗОВЦИ ПОЧЕЛИ ДА СЕ ПРЕДАЈУ: Десетак аутобуса са рањеницима напустило Азовстаљ, командант Азова послао поруку Украјинцима

U katakombama "Azovstalja" nalazile su se laboratorije / Foto AP

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je počela evakuacija ranjenih ukrajinskih vojnika iz fabrike Azovstal u Mariupolju.

- Dana 16. maja, kao rezultat pregovora sa predstavnicima ukrajinskog vojnog osoblja blokiranog na teritoriji metalurškog kombinata Azovstal u Mariupolju, postignut je dogovor o uklanjanju ranjenih, objasnilo je ministarstvo.

U oblasti fabrike otvoren je humanitarni koridor, žrtve se prebacuju u bolnicu Novoazovsk na teritoriji Donjecke Narodne Republike.

Prema podacima ruskih medija,u Azovstalju je oko 600 ranjenih vojnika.

Komandant puka Azov, čiji vojnici drže liniju na Azovstalu, obratio se ukrajinskom narodu preko Telegram kanala. Denis Prokopenko je podsetio da su branioci Mariupolja 82 dana držali liniju i povukli značajne neprijateljske snage kako bi Ukrajini dali vremena da dobije zapadno oružje.

- Sada ceo mariupoljski garnizon „sprovodi odobrenu odluku visoke vojne komande zarad spasavanja života“ i traži podršku od Ukrajinaca, rekao je Prokopenko. 

BONUS VIDEO: RUSI GAĐALI AZOVSTALJ: Pogledajte kako dejstvuje projektil, zastrašujuća eksplozija uništava sve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SPAS U TURSKOJ I UN: Zelenski se uzda u Erdogana - Ukrajina traži garanciju