BIOLABORATORIJE U UKRAJINI SU OBJEKTI NATO Irina Jarovaja: Pretnja za ceo svet, potrebna istraga SB UN

Srna

16. 05. 2022. u 17:27

AMERIČKE biolaboratorije koje su uspostavljene u Ukrajini blizu ruskih granica mogu se smatrati objektima NATO-a, izjavila je kopredsedavajući specijalnoj parlamentarnoj komisiji za istraživanje bioloških laboratorija u Ukrajini Irina Jarovaja.

БИОЛАБОРАТОРИЈЕ У УКРАЈИНИ СУ ОБЈЕКТИ НАТО Ирина Јароваја: Претња за цео свет, потребна истрага СБ УН

Foto Shutterstock

- Biološke laboratorije uspostavljene duž granice Rusije mogu se smatrati objektima NATO-a. Vojna svrha i funkcije ovih objekata proizilaze iz sporazuma o njihovom stvaranju, jer je Pentagon uvek jedna od strana u takvim dogovorima, rekla je Jarovaja, koja je zamenik predsedavajućeg Državnoj dumi.

Prema njenim rečima, međunarodna zajednica je pokazala veliku zabrinutost u vezi sa ovim pitanjima, javio je TASS.

Ona je podsetila da je prva diskusija, koja se vodila na platformi Saveta bezbednosti UN, potvrdila želju sveta da čuje odgovore na osnovana, razumna i akutna pitanja koja je Rusija formulisala.

Jarova je naglasila da dokazi koje je prikupila parlamentarna komisija potvrđuju da biološke laboratorije u Ukrajini, koje su stvorene u okviru programa Pentagona, predstavljaju pretnju za svijet i da zbog toga to zahteva adekvatnu procenu na više nivoa i odgovore na različitim međunarodnim platformama, javio je TASS.

- Iz tog razloga potpuno podržavamo predlog ruskog Ministarstva spoljnih poslova za pokretanje istrage na platformi Saveta bezbednosti UN, istakla je Jarovaja.

Ona je napomenula da će dokumenti i dosijei koji se pripremaju biti od ogromne važnosti, kao što su i sada, jer dokazuju kršenja koja Ukrajina i SAD čine sa tačke gledišta sprovođenja Konvencije o biološkom oružju. 

BONUS VIDEO: FRANCUSKA U KOLAPSU ZBOG SANKCIJA: Redovi na pumpama, kamiondžije u štrajku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)