UBIJAO JE SVE PRED SOBOM: Masakr u Bafalu, maskirani tinejdžer upucao najmanje 10 ljudi, policija ga uhapsila! (VIDEO)

Novosti online

15. 05. 2022. u 01:05

NAJMANJE desetoro ljudi je ubijeno u subotu popodne u pucnjavi u supermarketu u Bafalu u NJujorku, rekli su policijski zvaničnici.

УБИЈАО ЈЕ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Масакр у Бафалу, маскирани тинејџер упуцао најмање 10 људи, полиција га ухапсила! (ВИДЕО)

Foto: Pritnsrkin Tviter

Policija u Bafalu je objavila da je navodni ubica, koji nije identifikovan, u pritvoru. Dva anonimna policijska zvaničnika su rekli da je naoružani napadač ušao u supermarket sa puškom i otvorio vatru.

Istražitelji veruju da je napadač možda snimio pucnjavu i istražuju da li je objavio na društvenim mrežama, rekao je zvaničnik. Zvaničnik je upozorio da je istraga u početnj fazi i da vlasti još nisu otkrile jasan motiv, ali istražuju da li je pucnjava bila rasno motivisana.

Supermarket se nalazi u pretežno crnom kvartu, oko pet kilometara severno od centra Bafala. Kvart u kome se dogodila pucnjava je stambeni, sa prodavnicom Famili Dolar i vatrogasnom stanicom u blizini.

Bredin Kefart i Šejn Hil su mladići koji su bili svedoci događaja, zaustavili su se na parkingu baš kada je napadač izlazio. Opisali su ga kao belog muškarca od otprilike 15 do 20 godina sa punom maskom, crnim šlemom i nečim što je izgledalo kao puška.

- Stajao je tamo sa pištoljem ispod brade. Pomislili smo, šta se do*avola dešava? Zašto ovaj klinac ima pištolj uperen u lice? - rekao je Kefart.

Nakon toga je policija oborila stelca na kolena, skinula mu kacigu, uzela mu pištolj. Policija je zatvorila blok, a gradonačelnik Bajron Braun i izvršni direktor okruga Eri Mark Polonkarz bili su na licu mesta u subotu kasno popodne na parkingu preko puta prodavnice Tops i svi su očekivali da će se obratiti medijima.

Guvernerka Keti Hočul je na Tviteru napisala da "pomno prati pucnjavu u prodavnici u Bafalu", svom rodnom gradu. Ona je rekla da su državni zvaničnici ponudili pomoć lokalnim vlastima.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEĆEMO NEZAVISNOST, HOĆEMO DA BUDEMO DEO RUSIJE! Stremousov o pripajanju Hersonske oblasti - Referendum sada je gubljenje vremena