PUTIN UPOZORIO NA SVETSKU EKONOMSKU KRIZU: Zapadne elite su spremne da žrtvuju ostatak sveta radi svoje dominacije

M.Đorđević

12. 05. 2022. u 13:06

TVORCI sankcija protiv Ruske Federacije vođeni su kratkovidim, prenaduvanim političkim ambicijama, i svojim odlukama su pogodili ekonomije i narode Evrope i Sjedinjenih Država, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, prenosi RIA Novosti.

ПУТИН УПОЗОРИО НА СВЕТСКУ ЕКОНОМСКУ КРИЗУ: Западне елите су спремне да жртвују остатак света ради своје доминације

Foto: AP

- Ove sankcije u velikoj meri izazivaju globalnu krizu. NJihovi autori, vođeni kratkovidim, naduvanim političkim ambicijama i rusofobijom, u velikoj meri pogađaju sopstvene nacionalne interese, sopstvenu ekonomiju i dobrobit svojih građana. To vidimo pre svega u naglom porastu inflacije u Evropi, rekao je Putin na sastanku o ekonomskim pitanjima.

On je primetio da se inflacija u nekim zemljama približava stopi od 20 odsto godišnje, a u evrozoni u celini cene roba su porasle za preko 11 odsto.

Predsednik Rusije podsetio je i da je SSSR pobedio u Velikom otadžbinskom ratu ne samo na frontu, već i zbog svoje ekonomske moći.

- Nedavno smo proslavili naš glavni praznik – Dan pobede. I želim da podsetim da je to postignuto ne samo u borbama na frontovima, već i zbog ekonomske moći naše zemlje, koja se tada suprotstavljala industrijskom potencijalu ne samo Nemačke, već skoro čitave Evrope koju su fašisti porobili, rekao je Putin.

Nastavak opsednutosti Zapada sankcijama neizbežno će dovesti do najsloženijih, nerešivih posledica, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

- Očigledno, zbog objektivnih ekonomskih zakona, nastavak opsesije sankcijama, ako mogu tako reći, neminovno će dovesti do najsloženijih, nerešivih posledica po Evropsku uniju, po njene građane, kao i po najsiromašnije zemlje u svetu, koji se već suočavaju sa rizicima od gladi, rekao je Putin na sastanku o ekonomskim pitanjima.

On je naglasio da je „za to u potpunosti krivica na elitama zapadnih zemalja, koje su spremne da žrtvuju ostatak sveta kako bi zadržale svoju globalnu dominaciju”.

 

BONUS VIDEO: PARADE U SEVASTOPOLJU I VOLGOGRADU: Širom Rusije obeležen Dan pobede nad fašizmom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAUČEŠĆE PORODICAMA, IZDRŽITE Poznati potreseni masakrom na Cetinju - brojne objave na mrežama, otkazani nastupi