RUSI VEĆINOM PODRŽAVAJU OPERACIJU U UKRAJINI: SAD priznale da Putin ima podršku građana Rusije

Srna

11. 05. 2022. u 10:17

AVRIL Hejnis, direktorka američke nacionalne obaveštajne službe, navela je na saslušanju u Kongresu da SAD beleže pad antiratnih demonstracija u Rusiji, kao i dokaze o podršci građana vojnoj operaciji u Ukrajini.

РУСИ ВЕЋИНОМ ПОДРЖАВАЈУ ОПЕРАЦИЈУ У УКРАЈИНИ: САД признале да Путин има подршку грађана Русије

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin verovatno neće upotrebiti nuklearno oružje - to je moguće samo ako on tu situaciju doživljava kao egzistencijalnu pretnju ruskoj državi ili režimu, procenila je ona.

Hejnisova smatra da Rusija koristi "nuklearnu retoriku" da bi odvratila SAD i druge zapadne zemlje od povećanja isporuke oružja Ukrajini.

- Ako Putin misli da SAD ignorišu njegove pretnje, mogao bi pokušati da pošalje signal Vašingtonu i naredi još jednu veliku nuklearnu vežbu - sugerisala je Hejnisova, čije reči citira ruska agencija RIA Novosti.

Ona napominje da SAD još ne vide "izvediv pregovarački put" za rešavanje sukoba u Ukrajini, bar u kratkom roku, jer i Moskva i Kijev veruju kako mogu nastaviti da vojno napreduju.

U Ukrajini se u idućih mesec-dva očekuju značajne borbe, a situacija će se razvijati sve nepredvidivijom i eskalirajućom putanjom, predviđa Hejnisova u obraćanju američkom Kongresu.

 

BONUS VIDEO: PARADA U MOSKVI: Deo atmosfere sa obeležavanja Dana pobede na Crvenom trgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna