DŽIL BAJDEN U NENAJAVLJENOJ POSETI UKRAJINI: Prva dama SAD poručila Ukrajincima da je Amerika uz njih

Tanjug

08. 05. 2022. u 16:45

PRVA dama SAD Džil Bajden došla je danas u nenajavljenu posetu u zapadnu Ukrajinu, gde se sastala sa suprugom ukrajinskog predsednika Olenom Zelenski.

ЏИЛ БАЈДЕН У НЕНАЈАВЉЕНОЈ ПОСЕТИ УКРАЈИНИ: Прва дама САД поручила Украјинцима да је Америка уз њих

Foto: Tanjug/AP Photo

Džil Bajden je iz Slovačke doputovala u Užgorod, koji se nalazi na oko 10 minuta vožnje od slovačkog sela koje se graniči sa Ukrajinom.

- Želela sam da dođem na Dan majki, rekla je Bajden Zelenskoj, prenosi agencija AP.

Prema rečima supruge američkog predsednika Džozefa Bajdena,"važno je pokazati ukrajinskom narodu da ovaj rat mora da prestane i da je ovaj rat brutalan i da narod Sjedinjenih Država stoji uz narod Ukrajine".

Prva dama Ukrajine se zahvalila supruzi američkog predsednika na njenom, kako je rekla, hrabrom činu.

- Razumemo šta je potrebno da prva dama SAD dođe ovde tokom rata kada se vojna dejstva odvijaju svakog dana, gde se svakodnevno emituju vazdušne sirene, rekla je Olena Zelenski.

Do sastanka je došlo nakon što su dve prve dame razmenile prepisku poslednjih nedelja, prema navodima američkih zvaničnika koji su odbili da daju dalje detalje jer nisu bili ovlašćeni da razgovaraju o privatnoj komunikaciji dama.

BONUS VIDEO: RUSI IZVELI RAKETNI UDAR: "Kalibar" ispaljen sa fregate Crnomorske flote

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

RAT U UKRAJINI: U pravcu Hersona za 24 časa pogođeno je 27 osmatračnica Oružanih snaga Ukrajine