RUSI POTOPILI UKRAJINSKI RATNI BROD! Visokopreciznim bombama pogodili korvetu, paklene borbe kod Odese

Novosti online

08. 05. 2022. u 10:33

VAZDUŠNO-kosmičke snage Ruske Federacije uništile su ukrajinsku korvetu u Odeskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

РУСИ ПОТОПИЛИ УКРАЈИНСКИ РАТНИ БРОД! Високопрецизним бомбама погодили корвету, паклене борбе код Одесе

Foto: Profimedia/Ilustracija

- U toku noći visokopreciznim raketama vazdušno-kosmičkih snaga uništeno je komandno mesto ukrajinske mehanizovane brigade u rejonu Pjatihatka Harkovske oblasti, i centar veze vojnog aerodroma Červonoglinskoje.Takođe je uništena korveta Projekta 1241 ukrajinske mornarice u Odeskoj oblasti - saopštilo je ministarstvo.

Brodovi Projekta 1241 Molnija su klasifikovani kao raketni čamci prema ruskoj klasifikaciji, ali ih NATO smatra korvetama. Oni nose četiri protivbrodske rakete i predstavljaju ozbiljnu pretnju za brodove veće klase.

Takođe, dva ukrajinska bombardera Su-24 i jedan helikopter Mi-24 pogođena su iznad Zmijskog ostrva.

Rusija od kraja februara sprovodi vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu".

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine i da se privedu pravdi svi "ratni zločinci odgovorni za krvave zločine nad civilima" u Donbasu.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: LANSIRANjE "KALIBRA" - Rusi objavili snimak udara na ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!