RAT U UKRAJINI: SAD uvele nove sankcije, DŽil Bajden i premijeri Kanade i Hrvaske posetili Ukrajinu (FOTO/VIDEO)

Tanjug

08. 05. 2022. u 07:47 >> 16:41

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 74. dan. Svi civili su juče evakuisani iz čeličane "Azovstalj". Rusi su juče zarobili hrvatskog državljanina Vjekoslava Prebega, koji je pred kamerama rekao da "više nikada neće uzeti oružje u ruke".

РАТ У УКРАЈИНИ: САД увеле нове санкције, Џил Бајден и премијери Канаде и Хрваске посетили Украјину (ФОТО/ВИДЕО)

Foto AP

Kaznene mere protiv tri ruske TV stanice i rukovodilaca Gasprombanke

Sjedinjene Američke Države uvele su danas sankcije protiv tri ruske televizijske stanice i zabranile građanima SAD da pružaju knjigovodstvene i savetničke usluge Rusima, a sankcionlisali su i bord Gasprombanke zbog napada Rusije na Ukrajinu.

Mere izrečene protiv rukovodilaca Gasprombanke bile su prve usmerene protiv ruskog gigantskog izvoznika gasa, jer su SAD i njihovi saveznici dosad izbegavali da preduzmu korake koji bi mogli da dovedu do prekida isporuke gasa Evropi, glavnom ruskom kupcu, preneo je Rojters.

Zamenik premijera Rusije najavio izgradnju velikog obima u kratkom roku

Zamenik ruskog premijera Marat Husnulin posetio je danas gradove Marijupolj i Volnovahu, koje su oslobodile ruske i snage samoproglašene Donjecke Narodne Republike, kako bi procenio obim obnove gradova, izjavio je lider DNR Denis Pušilin i prvu isporuku proizvoda najavio za maj.

- Zajedno sa zamenikom premijera Rusije Maratom Husnulinom posetili smo Volnovahu i Marijupolj da procenimo obim štete i predložimo pristupe procesu izgradnje. Oni moraju biti nestandardni, jer je pred nama izgradnja neviđenih razmera u veoma kratkom roku, objavio je Pušilin na svom Telegram kanalu, prenosi agencija TAS S.

Trudo izrazio "nepokolebljivu" podršku Ukrajini

Kanadski premijer Džastin Trudo posetio je danas ukrajinski grad Irpinj, u Kijevskoj oblasti, gde je razgovarao sa gradonačelnikom Oleksandrom Markušinom.

Markušin je na svom napisao je na Fejsbuku da je razgovarao sa premijerom Kanade.

- On je došao u Irpinj da svojim očima vidi sav užas koji su ruski okupatori učinili sa našim gradom. I, naravno, bio je šokiran. Video je spaljene i potpuno uništene ne vojne objekte, već kuće stanovnika Irpinja koji su se donedavno radovali životu i imali svoje planove za budućnost, napisao je Markušin, prenosi Ukrinform.

Obelodanjen plan Brisela, ko kupuje gas za rublje, davaće drugima

Evropa je prešla na „ekonomiju rata”. Ovo je izjavio italijanski ministar za ekološku modernizaciju i transformaciju Italije Roberto Čingolani, prenosi ANSA.

Italijanski ministar je saopštio da je Evropa prešla na „ekonomiju rata”, a da će u toj ratnoj ekonomiji neke zemlje mnogo više patiti zbog odluka drugih u oblasti energetike.

EU sada razmatra plan u slučaju da evropskim zemljama budu prekinute isporuke gasa iz Rusije u vezi sa odbijanjem plaćanja energenata u rubljama, navodi portal Cargrad.

Prva dama SAD poručila Ukrajincima da je Amerika uz njih

Prva dama SAD Džil Bajden došla je danas u nenajavljenu posetu u zapadnu Ukrajinu, gde se sastala sa suprugom ukrajinskog predsednika Olenom Zelenski.

Džil Bajden je iz Slovačke doputovala u Užgorod, koji se nalazi na oko 10 minuta vožnje od slovačkog sela koje se graniči sa Ukrajinom.

- Želela sam da dođem na Dan majki, rekla je Bajden Zelenskoj, prenosi agencija AP.

Evakuisano 24 dece iz Mariupolja

Oko 150 ljudi, uključujući 24 dece, evakuisano je u nedelju iz Mariupolja u selo Bezimenoje u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštio je štab teritorijalne odbrane DNR.

-Tokom dana 8. maja, od 08.00 do 16.00, 145 ljudi je evakuisano iz Mariupolja u Bezimenoe, Novoazovski okrug, uključujući 24 dece, navodi se u poruci štaba na Telegramu.

Napominje se da se sada nalaze na punktu koji je rasporedilo Ministarstvo za vanredne situacije DNR da pruži pomoć evakuisanom stanovništvu.

Eksplozije u Bogoduhovnu

Nekoliko eksplozija čulo se u gradu Bogoduhovu, severozapadno od Harkova.

U selu postoji železnički čvor kroz koji se odvijaju isporuke naoružanja i opreme zemalja NATO-a za potrebe Oružanih snaga Ukrajine.

Foto printskrin youtube tvzvezda.ru

 

Donbas i Zmijsko ostrvo glavni pravci sukoba

Kratak osvrt na situaciju u Ukrajini i dejstava na frontu dao je vojni analitičar Vladislav Ugoljni.

 

ZAROBLjEN USTAŠA

NA ruskim društvenim mrežama pojavila se fotografija uhvaćenog plaćenika iz Hrvatske.

 

Uhapšen narkodiler nacista

Vojnici Ministarstva unutrašnjih poslova LNR uhvatili nacističkog narkomana u Harkovskoj oblasti.

Na kontrolnom punktu u gradu Volčansku pažnju snaga bezbednosti privukao je građanin rođen 1976. godine sa nacističkim tetovažama.

Takođe, prilikom provere njegovog stanau selu Ševčenkovo dva, Bliznjukovski okrug, oblast Harkov, ispostavilo se da je umešan u trgovinu drogom. I on uzgaja psilocibin pečurke kod kuće u zanatskoj laboratoriji, a takođe uzgaja kanabis.

Zaposleni u MUP-u LNR u mestu prebivališta privedenog pronašli su i oduzeli više od 5 kg marihuane.

 

Granatirana naselj u DNR

Ukrajinske trupe su za sat vremena granatirale naselja Golmovski i Staromihajlovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši ukupno 12 mina, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre (ZCCC).

 

Jasinovataja na meti raketa iz VBR Grad

Ukrajinske trupe ispalile su u 12.55 deset raketa iz sistema BM-21 „Grad“ na selo Jasinovataja u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Foto: Jutjub/The Sun

Granatirana Jasinovataja

Ukrajinske trupe gađale su Jasinovataju u DNR, ispalivši šest granata kalibra 122 milimetra, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

 

Raketirana Gorlovka

Ukrajinske snage ponovo su granatirale Gorlovku u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši 40 raketa iz višecevnih raketnih sistema „Grad“ kalibra 122mm, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

 

Portugal šalje haubice iz 2.SR i 30 godina stare OT

Portugalska vlada odlučila je da pošalje Ukrajini 15 oklopnih transportera M113A kupljenih od Sjedinjenih Država, kao i pet vučenih haubica, prenosi Nascer do SOL, pozivajući se na izvor u ministarstvu odbrane zemlje.

-Nascer do SOL je saznao od izvora u Ministarstvu odbrane da će portugalska vlada... poslati u Ukrajinu... 15 guseničara oklopnih transportera M113 američke proizvodnje, koji su u upotrebi u nacionalnoj vojsci skoro 30 godina i za čije prebacivanje ih je Vašington pritiskao poslednjih nedelja ... Vlada će poslati i pet tegljenih haubica M114 kalibra 155mm (proizvedene u 2. svetskom ratu) pedeset radio-stanica i još nešto lakog naoružanja.

 

Razoreno uporište 25. ovd brigade (VIDEO)

Sveži snimci iz oblasti Avdejevka. Sa drona je snimljeno uništeno uporište 25. odvojene vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine. Radila je 100. brigada NM DNR i Sparta.

 

Otkriveno - Zapadna tehnika u rukama nacista puka Azov

Oprema azovskih nacista uništena u industrijskoj zoni Azovstalja.

Motori Mercedesa, pumpe iz Italije, američka/britanska elektronika, a o opremi i ličnom oružju militanata ne govorim.

Dugi niz godina zapadne zemlje su se javno apstrahovale od radikalnog „Azova“. Ali snimljeni dokumenti i fotografije potvrđuju: iza kulisa, iste „liberalne“ zapadne zemlje godinama obučavaju i opremaju desno radikalne bataljone Ukrajine.

 

Zaplenjeno britansko naoružanje

Ruska vojska otkrila britansku raketu Brimstone u regionu Zaporožja. Pretpostavlja se da su formacije kijevskog režima pokušale da ga iskoriste.

Uništena ukrajinska tehnika

Na ruskim društvenim mrežama prikazana su uništena oklopna vozila i položaji Oružanih snaga Ukrajine u naselju Torskoe, Limanski okrug, DNR.

Ukrajinci granatirali grad dok je deljena humanitarna pomoć

Ukrajinska vojska granatirala je centar Snigirevka u Mikolajvskoj oblasti, kada su borci Ruske garde istovarili seriju humanitarne pomoći. O tome izveštava dopisnik Izvestija Ivan Litomin.

Usled granatiranja je ubijena 61-godišnja Nadežda Nikonova. Ona je stradala ispred vrata svoje kuće.

 

Razaranje civilnih naselja u DNR

Ukrajinske trupe raketirale su grad Gorlovku u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši 40 projektila iz višecevnih raketnih sistema Grad kalibra 122mm, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre (JCCC).

Foto printskrin YouTube tvzvezda.ru

Ukrajina potvrdila povlačenje iz grada Popasna

Ukrajinske trupe povukle su se iz Popasne, na istoku zemlje, saopštio je danas guverner Luganske oblasti Sergej Hajdaj potvrđujući prethodne izveštaje da je grad zauzet.

Guverner Luganska Sergej Hajdaj izjavio je za državnu televiziju da su se ukrajinske trupe povukle kako bi zauzele utvrđenije pozicije i dodao da je u gradu "sve uništeno", navodi Rojters.

 

Putin čestitao Dan pobede

Čestitka ruskog predsednika građanima i liderima ZND, DNR, LNR i narodu Ukrajine

-Danas je zajednička dužnost da sprečimo oživljavanje nacizma, koji je doneo toliko patnje ljudima iz različitih zemalja. Neophodno je sačuvati i preneti potomstvu istinu o događajima iz ratnih godina, zajedničkim duhovnim vrednostima i tradiciji bratskog prijateljstva, istakao je Putin.

Grantiran kvart Donjecka

Ukrajinske trupe granatirale su Kujbiševski okrug Donjecka u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši pet mina kalibra 120 mm, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (ZCCC).

Foto: Profimedia/Ilustracija

Vodovod u Mariupolju od 13. maja

Ministarstvo za vanredne situacije DNR saopštilo je da će do 13. maja biti obnovljeno vodosnabdevanje prvog od okruga Mariupolja.

Republika uspostavlja život u gradovima koje je uništila Ukrajina.

 

Raketirana naselja u DNR

Ukrajinske trupe su ujutru gađale Goljmovski i Donjeck, ispalivši pet mina kalibra 120 milimetara i 20 raketa iz sistema „Grad“, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

 

Raketiran ukrajinski pontonski most

Raketni udar Oružanih snaga Rusije na pontonski prelaz preko Severskog Donca koji su izgradile ukrajinske trupe za prebacivanje rezerve oklopnih vozila i osoblja.

Granatiranje Gorlovke se nastavlja

Ukrajinske trupe gađale su naselje Gorlovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši šest mina kalibra 120 milimetara, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

U predstavništvu dodaju da je na Gorlovku za pet minuta ispaljeno još 15 granata kalibra 122 milimetra.

Izveštaj sa fronta - Zastoj kod Izjuma

Problemi u blizini Harkova: Ruske trupe se taktičko povlače.

Borbe za Severodonjeck: jedinice Narodne milicije LNR nastavljaju juriš na grad.

Pauza kod Izjuma: ostaje glavni pravac napada ruske vojske i jedinica Narodne milicije DNR i LNR. Trenutno se snage pregrupišu.

Foto: Tanjug/AP

Plenković stigao u Kijev, pozdravio ga Zelenski

Premijer Hrvatske Andrej Plenković stigao je jutros u Kijev, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsednikom vlade Denisom Šmihalom i predsednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom, saopštila je hrvatska vlada.

 

Granatirano selo u DNR

Ukrajinske snage su gađale selo Železna Balka u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši 40 mina kalibra 120 milimetara, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

 

Vojska DNR zarobljava tehniku VSU

Ukrajinske trupe na donjeckom pravcu u toku prethodnog dana su izgubile 32 pripadnika ljudstva i vojne tehnike, saopštila je Narodna milicija Donjecke Narodne Republike.

- Naši vojnici su u protekla 24 časa eliminisali 32 ukrajinskih nacionalista, jedan vatreni položaj samohodnih artiljerijskih oruđa 152mm 2S3 Akacija, jedan vatreni položaj samohodnih artiljerijskih oruđa 122mm 2S1 Gvozdika, četiri oklopna transportera i dva terenska municijatora. Zarobljena je jedna vučena top-haubica kalibra 152 mm, dva borbena vozila pešadije i jedan kamion.

FOTO: Printskrin

 

Istraga zločina 36. brigade marinaca

Istražni komitet Rusije, u okviru slučajeva zločina ukrajinskih nacionalista, istražuje informacije komandnog sastava 36. brigade marinaca ukrajinske vojske, navodi se na Telegram kanalu Istražnog komiteta RF.

Istražni komitet Rusije temeljno istražuje sve epizode ​​zločinačkih aktivnosti komandanata 36. brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine“, saopštila je agencija.

Dodaje se da će Istražni komitet Rusije, u okviru krivičnih predmeta o zločinima ukrajinskih nacista nad civilnim stanovništvom, snimati i istraživati informacije koje su izneli predstavnici komandnog štaba 36. brigade marinaca ukrajinske vojske.

 

Jutarnji izveštaj sa fronta u Ukrrajini

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je: 156 aviona, 116 helikoptera, 765 bespilotnih letelica, 297 protivvazdušnih raketnih sistema, 2927 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 335 instalacija višestrukog lansiranja raketnih sistema, 1393 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 2746 jedinica specijalnih vojnih vozila.

 

Granatirana Gorlovka u DNR

Ukrajinske trupe granatirale su naselje Gorlovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši šest mina kalibra 120 milimetara, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre (ZCCC).

Borbe za Vojevodovku

Narodna milicija LNR borbama oslobodila još jedno naselje. Narodna milicija LNR nastavlja ofanzivne operacije za oslobađanje republike od ukrajinskih militanata.

 

Granatirano naselje u DNR

Ukrajinske trupe su u 7.15 gađale naselje Golmovski u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši osam granata kalibra 122 milimetra, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Foto: EPA

Ruske snage napreduju, ukrajinske pokušavaju kontraofanzivu

Na ruskim društvenim mrežama dat je kratak izveštaj situacije sa fronta.

Ruska vojna tehnika, nakon što se povukla ispod Kijeva, stigla je do oslobođenog Izjuma, u Harkovskoj oblasti gde je u toku operacija okruženja najsposobnijeg dela ukrajinske vojske i oslobođenje Donbasa.

Teški gubici Kijeva se nastavljaju

Oružane snage Ukrajine su tokom dana izgubile 425 ubijenih, ranjenih i zarobljenih. Ukupni gubici poginulih, ranjenih i zarobljenih u Oružanim snagama Ukrajine, NGU i Državnoj graničnoj službi su preko 52 hiljade ljudi.

 

Od početka eksalacije sukoba ranjeno 473 civila u DNR

Više od 470 civila je povređeno u DNR tokom 81 dana eskalacije, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (ZCCC).

-Za 81 dan eskalacije, ubijeno je 105 civila, uključujući troje dece. 473 civila, uključujući 39 dece, zadobilo je povrede različite težine, navodi se u izveštaju.

Napominje se da je za 81 dan zabeleženo 2.571 pucanja ukrajinskih trupa, tokom kojih je u 2.318 slučajeva korišćeno teško naoružanje.

 

Iz Azovstalja evakuisane 182 osobe

Ukupno su 182 osobe evakuisane sa teritorije fabrike Azovstal u Mariupolju saopštio je štab teritorijalne odbrane DNR.

 

Oslobođena Popasna

Ukrajinske trupe su jutros gađale naselje Golmovski u DNR, ispalivši osam granata kalibra 122 mm, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Ukrajinske snage su nešto ranije gađale Petrovski deo Donjecka, ispalivši četiri granate kalibra 122 milimetra, objavilo je predstavništvo DNR.

U međuvremenu, čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je da se veći deo grada Popasna u LNR nalazi pod kontrolom Oružanih snaga Rusije, a glavne ulice i centralni regioni su „očišćeni“, prenosi Sputnjik.

Foto printskrin instagram kadyrov_95

Kadirov je u subotu izjavio da je ovaj grad blokiran i da je 80 odsto pod kontrolom ruskih snaga.

- Vojnici čečenskih specijalnih snaga uzeli su pod kontrolu veći deo Popasne. Glavne ulice i centralni delovi grada potpuno su očišćeni. Ostaci neonacista se u svojim rupama bore u uzaludnom pokušaju da izbegnu neizbežnu kaznu - napisao je Kadirov na svomu kanalu na Telegramu.

On je dodao da je takav ishod bio neminovan i da je samo bilo pitanje vremena. Čačenski lider je takođe izrazio uverenje da će svi zadaci koje je Putin postavio biti ispunjeni i ciljevi postignuti.

Rusi uoči 9. maja obilaze veterane

Uoči 9. maja, ruski vojnici došli su u Harkovskoj oblasti došli da podrže veteranku, dete rata Dinu Sviridovu i pruže joj bilo kakvu pomoć.

Ona je dočekala ruske vojnike na pragu svog skromnog doma, gde su joj uručeni cveće, pokloni i reči zahvalnosti.

Mizincev: Kijev minirao branu u Donbasu, hoće da okrivi Rusiju

Ukrajinske snage planiraju da dignu u vazduh branu rezervoara Kurahovske termoelektrane u Donbasu i da kasnije za to okrive rusku vojsku, tvrdi načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev.

Printskrin

- U Pokrovskom okrugu Donjecke Narodne Republike, ukrajinske oružane formacije minirale su branu akumulacije Kurahovske termoelektrane (TE) , koju nacionalisti planiraju da dignu u vazduh, okrivljujući za to navodno napredujuće jedinice ruskih trupa - saopštio je Mizincev, prenosi TASS.

On je naglasio da bi sa realizacijom ovakvog scenarija, "više od deset naselja sa oko sedam hiljada stanovnika našlo u zoni poplava“.

Ukrajina: Rusi pogodili školu

Kijev je danas optužio Rusiju da je bombardovala školu u regionu Luganska na istoku Ukrajine, u kojoj se u trenutku napada 90 ljudi nalazilo u skloništu, a da su dve osobe poginule, dok je oko 60 njih još pod ruševinama.

- Dve osobe su poginule u ruskom bombardovanju škole u ukrajinskom selu Bilohorivka, a strahuje se da je 60 njih koji su ostali pod ruševinama mrtvo", izjavio je danas guverner oblasti Luganska Sergej Hajdaj, prenosi Rojters.

Ukrajinski zvaničnik je saopštio na Telegramu da je ruski avion bacio bombu u subotu popodne na školu, u koju se sklonilo oko 90 ljudi, a da je za sad njih 30 spašeno od kojih je sedam povređeno, navodi britanska agencija.

Britanija najavljuje novu vojnu pomoć Ukrajini

Velika Britanija je najavila da će obezbediti novu vojnu pomoć Ukrajini vrednu 1,6 milijardi dolara.

- Putinov brutalni napad ne izaziva samo razaranje u Ukrajini, već preti miru i bezbednosti širom Evrope - rekao je britanski premijer Boris Džonson u izjavi uoči virtuelnog sastanka Grupe sedam najrazvijenijih zemalja (G7) sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim koji će biti održan danas, prenosi Rojters.

Britanija je saopštila da će dodatna sredstva za Ukrajinu obezbediti iz rezervi koje vlada koristi za slučaj vanrednih situacija.

Zelenski: Više od 300 civila do sada evakuisano iz Azovstala

Više od 300 civila je do sada spaseno iz opkoljene čeličane Azovstal, rekao je predsednik Vladimir Zelenski u svom noćnom obraćanju.

To je označilo kraj prve faze evakuacije, koja je počela pre nešto više od nedelju dan.

- Zahvalan sam timovima Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i Ujedinjenih nacija što su nam pomogli da izvršimo prvu fazu evakuacije iz Azovstala. Spaseno je više od 300 ljudi, žena i dece. Vlasti se sada pripremaju za drugu fazu evakuacije za ranjenike, medicinske radnike i vojsku - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)