IZVEŠTAJ SA FRONTA: Ukrajinska protivofanziva je stala a da nije ni krenula; ruske snage napreduju u Donbasu

P. Z. S. /telegram zola_of_renovation

06. 05. 2022. u 11:55

RUSIJA je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi genocidu od strane kijevskog režima“.

ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Украјинска противофанзива је стала а да није ни кренула; руске снаге напредују у Донбасу

Foto AP

Na ruskim društvenim mrežama pojavila se kratka analiza vojnog analitičara Vladislava Ugoljnog o stanju na frontu u Ukrajini.


HARKOVSKI PRAVAC – Oružane snage Ukrajine su ukopane u Starom Saltovu, sprovode diverzantske aktivnosti severno od Cirkunova. Postoje informacije o izgradnji utvrđenja u oblasti Čugujev. Nema podataka o pokušajima prelaska Severskog Donca između Balakleje i Izjuma.


PAVLOGRADSKI LUK:

Severni bok luka (od Balakleje do Popasne) – Ukrajinci tvrde da su 28. aprila izgubili kontrolu nad Velikom Komiševakom, ali nema potvrde o našoj kontroli. Borbe se vode u oblasti Gruševaha, Paškovo, Dolgenki. Na istoku se nastavljaju borbe na prilazima Svjatogorsku i Krasnom Limanu. Južno od Jampolja, artiljerijska vatra se prebacila na drugu stranu reke, bliže Seversku. U Rubežnom se izveštava o krčenju šumskog pojasa u rejonu Kudrjaševo i o borbama u Voevodovki. Svetlično je oslobođeno na Bahmutki, borbe se vode u Nižnjem.


Centralni front (od Popasne do Marinke) - juriš na Popasnu se nastavlja, NM LNR kontroliše polovinu grada. Troickoje je oslobođeno kod Avdejevke, borbe se vode u Novoselovki i na periferiji Rozovke.

Južni bok luka (od reke Dnjepar do Marinke) — nema informacija o napretku u ovoj oblasti.

MARIUPOLJSKI KOTAO - humanitarni koridori nastavljaju sa radom, van svojih privremenih granica u toku je rad na uništavanju militanata koji su se nastanili u Azovstalju.

PRAVAC HERSON-NIKOLAJEV - linija fronta je nepromenjena duž linije Crno more - Aleksandrovka - Snigirevka - Velika Aleksandrovka - Ivanovka - reka Dnjepar.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ČUDO NA ZLATIBORU Zgrada uspešno prkosi gravitaciji: Širi toranj u Pizi (FOTO)