EMBARGO NA RUSKU NAFTU UNIŠTIĆE EKONOMIJU EVROPE: Dramatično upozorenje slovačkog ministra energetike

M.Đorđević

04. 05. 2022. u 19:39

MINISTAR energetike Slovačke rekao je da će embargo na naftu iz Ruske Federacije uništiti evropsku ekonomiju, uticati na snabdevanje energentima ne samo Slovačke, već i Austrije, Češke, Ukrajine, prenosi RIA Novosti.

ЕМБАРГО НА РУСКУ НАФТУ УНИШТИЋЕ ЕКОНОМИЈУ ЕВРОПЕ: Драматично упозорење словачког министра енергетике

Foto: Piksabej

Prethodno je potpredsednik Vlade i šef slovačkog Ministarstva ekonomije Ričard Sulik izjavio da je Slovačka saglasna sa predlogom da se uvede embargo na isporuke nafte iz Rusije u EU , ali da joj je potreban trogodišnji prelazni period.

Prema rečima šefa Ministarstva energetike, koji je dao intervju Politiku, sadašnji predlog će ugroziti snabdevanje energijom Slovačke, Austrije, Češke i Ukrajine .

- To će uništiti našu evropsku ekonomiju, naglasio je on.

Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen najavila je danas šesti paket antiruskih sankcija. Prema njenim rečima, posebno je predloženo da se postepeno uvede potpuni embargo na naftu. Istovremeno, prema rečima portparola Evropske komisije Erika Mamera , predlog za uvođenje naftnog embarga Rusiji uzima u obzir činjenicu da su neke zemlje EU, iz više razloga, više zavisne od ruskih energetskih resursa.

BONUS VIDEO: UNIŠTENO 112 UKRAJINSKIH VOJNIH OBJEKATA: Najnoviji brifing ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: Raketirani Zaporožje i Odesa; Više mrtvih u velikom napadu ukrajinskih dronova