BEZ NOVCA NJIHOV PATRIOTIZAM NE POSTOJI: Zaharova kritikovala neke ruske javne ličnosti - "Niko se nije setio Odese"

R. V.

02. 05. 2022. u 22:23

ZVANIČNA predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je ćutanje ruskih zvezda koje su otišle iz zemlje zbog Specijalne operacije oko tragedije u Odesi pre 8 godina: „bez novca njihov patriotizam se ne može pokrenuti“, prenose RIA novosti.

БЕЗ НОВЦА ЊИХОВ ПАТРИОТИЗАМ НЕ ПОСТОЈИ: Захарова критиковала неке руске јавне личности - Нико се није сетио Одесе

Foto: EPA

- A sada imam pitanje: ko je od onih koji su sada "naglo otišli ​​na odmor" zbog ekstremnog straha, bar jednom, makar jednom ukratko rekao nešto o tragediji u Odesi 2014. na svojim Telegram kanalima i Instagramu - upitala je Zaharova.

- Anđelina Džoli je otišla u Lavov. Da saoseća, ali niko ne veruje u njenu iskrenost. A ko je od naših medijskih ličnosti i društvenih aktivista svih rasa barem pomenuo Odesu? Ili od toga ipak nemaju nikakve koristi i neće dobiti novac od reklama? - naglasila je ona.

Foto: Printskrin Youtube/ Actors and Movies

- Pogledajte ovo: nisu primetili tragediju u Odesi, ali su odmah primetili situaciju oko Buče. Ne verujem ni u njihovu iskrenost. Verujem da se bez novca ne može pokrenuti njihov "pravi patriotizam", a kada ruska otadžbina ništa ne zahteva od njih, već samo očekuje pristojno ponašanje, oni su "oštro, smrdljivo" uplašeni - rezimirala je Zaharova.

U Odesi su, posle državnog udara u Ukrajini 2014. godine, aktivisti protiv Majdana podigli šatorski kamp na Kulikovom polju u znak protesta. U popodnevnim satima 2. maja, na području Grečeskog trga, počele su tuče između aktivista „antimajdana“ s jedne strane i fudbalskih „ultrasa“ iz Harkova i Odese, kao i učesnika „ Evromajdan“ – na drugoj. Tuča je završena uništavanjem šatorskog grada, nakon čega su pristalice državnog udara i nacionalisti zapalili Dom sindikata u koji su se sklonili predstavnici „antimajdana”. Žrtve tragedije tog dana bile su 48 osoba, više od 250 je povređeno.

BONUS VIDEO:

LANSIRANjE "KALIBRA": Rusi objavili snimak udara na ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista