DRŽAVNI TUŽILAC SAD: Ministarstvo pravosuđa će podržati zakon koji dozvoljava da se zaplenjena ruska imovina preda Ukrajini

Novosti online

26. 04. 2022. u 17:22

UKRAJINSKE vlasti su ranije sugerisale da zamrznutu rusku imovinu smatraju potencijalnim izvorom finansijske pomoći Ukrajini.

ДРЖАВНИ ТУЖИЛАЦ САД: Министарство правосуђа ће подржати закон који дозвољава да се заплењена руска имовина преда Украјини

Foto EPA


Američki državni tužilac Merik Garland najavio je da će Ministarstvo pravde SAD podržati zakon koji dozvoljava vladi Sjedinjenih Država da koristi sredstva dobijena od zaplenjene ruske imovine za pomoć Ukrajini.

-Podržali bismo zakon koji bi omogućio da deo tog novca ide direktno Ukrajini, rekao je Garland tokom saslušanja u Kongresu u utorak.

Prethodno su ukrajinske vlasti sugerisale da zamrznutu rusku imovinu smatraju potencijalnim izvorom finansijske pomoći Ukrajini.

Značajan deo ruskih međunarodnih rezervi je na kraju zamrznut nakon što su Sjedinjene Države i njihovi saveznici uveli ekonomske sankcije Rusiji zbog vojne operacije Moskve u Ukrajini.

sputniknews.com

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ MARIUPOLjA: Nacisti "Azova" pucali na ruski tenk T-72

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju