RAME UZ RAME Ambasador Kine u Rusiji: Moskva i Peking će zajedno stajati protiv hegemonije na svetskoj sceni

M.Đorđević

25. 04. 2022. u 16:07

Bez obzira na promene u međunarodnoj situaciji, Rusija i Kina će jačati stratešku saradnju i zajednički se odupreti pokušajima uspostavljanja hegemonije u međunarodnoj areni. Ovo je u ponedeljak izjavio kineski ambasador u Moskvi DŽang Hanhui, prenosi TASS.

РАМЕ УЗ РАМЕ Амбасадор Кине у Русији: Москва и Пекинг ће заједно стајати против хегемоније на светској сцени

Foto Arhiva

Kako navodi agencija, on je takvu izjavu dao na omladinskom forumu „Kinesko-ruski odnosi – neograničena budućnost“.

„Bez obzira na to kako se međunarodna situacija menja, Kina i Rusija će uvek istrajati u produbljivanju strateške saradnje. Leđa uz leđa, rame uz rame, čuvaćemo međunarodnu pravdu, suprotstavljati se hegemoniji i politici moći, promovisaćemo izgradnju novog tipa međunarodnih odnosa i zajedničke sudbine čovečanstva, kako bi dali veći konstruktivni doprinos unapređenju globalnog sistema upravljanja i stabilnosti u celom svetu“, rekao je on.

Kinesko-ruska zajednička izjava o ulasku međunarodnih odnosa u novu eru i globalnom održivom razvoju, potpisana tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina Pekingu u februaru, ima važan uticaj na unapređenje globalnog upravljanja u novoj realnosti, rekao je diplomata.

BONUS VIDEO: RUSI OBJAVILI VIDEO: Pogledajte šta vojna policija radi kod Černigova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VIŠE OD POLA MILIONA LJUDI POGLEDALO VIDEO! Ovaj snimak Vučića iz NJujorka je hit na Tik-tok nalogu Novosti (FOTO/VIDEO)