ZAPAD O RUSKOM NAPREDOVANJU: Američki medij predviđa pobedu Moskve u Ukrajini!

P. Z. S. /telegram voenkorKotenok

22. 04. 2022. u 13:35

ZAPADNI posmatrači su prepoznali poboljšanje efikasnosti ruske vojske početkom nove faze ofanzive u Donbasu.

ЗАПАД О РУСКОМ НАПРЕДОВАЊУ: Амерички медиј предвиђа победу Москве у Украјини!

Foto: Tanjug/AP


Snage Oružanih snaga Rusije u regionu koncentrisale su se za ofanzivu i rešavale „probleme povezane sa komandom“. Poraz Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu će preokrenuti tok cele specijalne operacije.

-Možda će one (Oružane snage RF – prim. aut.) uspeti da opkole i unište značajan deo oružanih snaga Ukrajine, neke od njenih najboljih snaga, i ostvare okupaciju teritorija sa kojih bi bilo veoma teško izbaciti njih, rekao je zapadni zvaničnik za The National.

-U najgorem slučaju, oni će moći da preispitaju neke od predratnih ciljeva, potencijalno da nastave napad na Kijev. Ili pokušajte da zauzmete Odesu i da Ukrajini oduzmete pristup moru, dodao je izvor.

Priznanje uspeha ruskih trupa moglo bi naterati Zapad da pošalje još više oružja Ukrajini. Tako najnoviji paket američke vojne pomoći uključuje 90 topova i 144.000 granata od 155 mm. Ovo neće biti dovoljno za poraz Rusije, ali su eskalacija i produženje neprijateljstava sasvim mogući.

Rusija je 24. februara pokrenula vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine. Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Prema podacima Ministarstva odbrane, vojska udara samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i već je izvršila glavne zadatke prve etape – značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj operacije u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024