GUŽVE U SAOBRAĆAJU: Nema zadržavanja na naplatnim stanicama, radovi na putevima

Tanjug

21. 04. 2022. u 20:44

NA izlazima iz Beograda od popodnevnih sati je pojačan intenzitet saobraćaja a takva situacija se očekuje i do kasnih večernjih sati, ali zadržavanja na naplatnim stanicama nema, izjavila je Nikolina Arbutina iz Puteva Srbije.

ГУЖВЕ У САОБРАЋАЈУ: Нема задржавања на наплатним станицама, радови на путевима

Foto: Naksi kamere/Printskrin

-Tako je i na najprometnijoj stanici Beograd kod Vrčina, a zadržavanja ne očekujemo ni tokom večeri ni predstojećih dana, rekla je ona.

Navela je da je saobraćaj na ovoj stanici povećan za oko 30 odsto u odnosu na uobičajeni radni dan i da je do 18 časova kroz stanicu prošlo oko 38.000 vozila, od čega 21.000 u smeru ka Nišu te da se očekuje da do kraja dana prođe između 15.000 i 20.000 vozila.

Kaže da se pojačan saobraćaj može očekivati i sutra pre podne, nakon čega se očekuje smanjenje broja vozila.

Govoreći o tome kako se Putevi Srbije pripremaju za takve situacije Arbutina je navela da se pojačava broj ljudi na naplatnim stanicama, kako bi se obezbedilo da sve naplatne trake rade 24 časa dnevno.

Apelovala je na vozače koji imaju ogućnosti da koriste elektronsku naplatu putarine kako bi gužve na izlazima bile manje.

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA ZBOG RADOVA

Zbog radova na Obilaznici oko Beograda između petlje Orlovača i petlje Ostružnica Putevi Srbije upozoravaju vozače da će 26. aprila u periodu od 12 do 12.30 časova biti izmenjen režim saobraćaja u tunelu Lipak.

Doći će do zatvaranja preticajne trake u levoj cevi tunela Lipak, a saobraćaj će se odvijati desnom trakom leve cevi tunela.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Zbog radova na deonici Pakovraće (Markovica) - Kratovska Stena takođe 26. aprila od 8:30 do 17:30 časova u smeru Požega - Čačak saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem, a radovi će biti obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Radovi i na deonici Arilje - Prilike 27. aprila u periodu od 8:30 do 17:30 časova, a zbog njih će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem.

Radovi će takođe biti obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024