RUSIJA LANSIRALA "SARMAT": Oglasio se Pentagon

Novosti online

20. 04. 2022. u 19:40

MOSKVA je unapred obavestila Vašington o testiranju teške interkontinentalne balističke rakete „Sarmat“ i SAD ne doživljavaju lansiranje kao pretnju, izjavio je visoki zvaničnik Pentagona.

РУСИЈА ЛАНСИРАЛА САРМАТ: Огласио се Пентагон

Foto: Tanjug/AP

- Rusija je uredno obavestila Sjedinjene Američke Države u okviru svojih obaveza prema Sporazumu o smanjenju strateško ofanzivnog naoružanja (START 3) o planovima da testira tu interkontinentalnu balističku raketu. Testiranje je bilo rutinsko, nije iznenadno i SAD ga nisu percipirale kao pretnju - rekao je američki zvaničnik, prenosi portal „Politiko“.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je sa kosmodroma „Pleseck“ uspešno iz silosa lansirana interkontinentalna balistička raketa „Sarmat“. Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je na uspešnom lansiranju i poručio da će ovaj raketni kompleks, koji nema pandana u svetu, osigurati bezbednost Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (1)

DOSAD NEVIĐENO! Košarkaške sudije ostale u neverici zbog navijača na meču Evrolige Partizan - Zvezda i uradile ovo (VIDEO)