DILEMA ZA LONDON: Razmena Putinovog kuma Medvedčuka za britanske plaćenike

P. Z. S. / ria.ru

18. 04. 2022. u 23:21

BRITANCI zarobljeni u Donbasu i ponuda da ih razmene za ukrajinskog političara Viktora Medvedčuka zaista je teška dilema za britansku vladu, kaže bivši diplomata, član Doma lordova Piter Rikets.

ДИЛЕМА ЗА ЛОНДОН: Размена Путиновог кума Медведчука за британске плаћенике

Ukrajinski vojna pešadija u Marijupolju, Foto printskrin


Ranije su se dvojica britanskih državljana koji su se predali u Ukrajini, Šon Piner i Ejden Eslin, na TV kanalu Rusija 1 obratili premijeru Borisu Džonsonu sa zahtevom da im pomognu u razmeni za opozicionog ukrajinskog političara Viktora Medvedčuka.

Medvedčukova supruga Oksana Marčenko apelovala je na rođake britanskih državljana koje su zarobile vojske DNR i Ruske Federacije sa pozivom da se okrenu Londonu i razmene ih za njenog muža.

- Ovo je stvorilo zaista težak problem za vladu. Britanskim građanima je snažno savetovano da ne putuju u Ukrajinu i rečeno im je da vlada ne može da pomogne ako dođu u tešku situaciju, rekao je Skaj njuz.

Prema Riketsovim rečima, muškarci su govorili u kameru pod pritiskom, a Rusija „koristi priliku da primora vladu Velike Britanije da izvrši pritisak na predsednika Zelenskog“.

-Naravno, ima razgovora, ali, naravno, ova odluka ostaje na Zelenskom, rekao je on.

Britanski Forin ofis ranije nije odgovorio na pismeni zahtev RIA Novosti o tome da li je resor upoznat sa žalbom britanskih podanika i kako se to odnosi na predlog da se oni zamene za Medvedčuka. Telefonska sekretarica se javlja na telefon pres službe. U Velikoj Britaniji ponedeljak je državni praznik.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)