ZVALI SU ŠOJGUA, ALI BEZUSPEŠNO: Pentagon hoće da stupi u kontakt, naišli su na zid ćutanja

Đ. M.

13. 04. 2022. u 22:31

AMERIČKI sekretar za odbranu Lojd Ostin pokušao je da kontaktira svog ruskog kolegu Sergeja Šojgua pre manje od nedelju dana, ali bezuspešno, prenosi RIA Novosti reči portparola Pentagona DŽona Kirbija.

ЗВАЛИ СУ ШОЈГУА, АЛИ БЕЗУСПЕШНО: Пентагон хоће да ступи у контакт, наишли су на зид ћутања

Foto: Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Shutterstock/Ilustracija

- Ne znam kada je bio poslednji pokušaj. Nedavno, mislim. Pre manje od nedelju dana. Opet, nije bilo interesovanja Rusa - rekao je on na brifingu za novinare.

Rukovodstvo Pentagona kaže da su pokušavali da se "probiju" do ruskih kolega – Šojgua i načelnika Generalštaba Ruske Federacije Valerija Gerasimova – od početka ruske vojne specijalne operacije u Ukrajini, ali svaki put bezuspešno.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima".

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine", da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za "krvave zločine nad civilima" u Donbasu.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: "KRASNOPOLJ" U AKCIJI - Rusi objavili snimak uništavanja položaja ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

NEKADAŠNJI fudbaler Rade Bogdanović ovih dana je privukao pažnju javnosti komentarima na dešavanja na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, u okviru specijalnog programa na RTS-u. Naročito je prašinu podiglo njegov uvredljiv komentar na račun žena fudbalera, a neki smatraju da je izostala adekvatna reakcija i voditelja, posebno voditeljke Dragane Kosjerine.

02. 12. 2022. u 08:47

Komentari (3)

SRCE MI KUCA ZA OBE NACIJE Prelepoj Srpkinji udatoj za reprezentativca Švajcarske je danas najteže (FOTO)