PAD MARIJUPOLJA JE PITANJE SATI: Britanski vojni analitičar o situaciji u Ukrajini

P. Z. S. /telegram RVvoenkor

13. 04. 2022. u 21:46

RATNE operacije ruske vojske u Ukrajini danas su ušle u 49. dan.

ПАД МАРИЈУПОЉА ЈЕ ПИТАЊЕ САТИ: Британски војни аналитичар о ситуацији у Украјини

Foto Tanjug/AP

U Mariupolju borbe se privode kraju. Predalo se više od 1.000 ukrajinskih vojnika. Žestoki sukobi u Donbasu se nastavljaju. Stvara se novi veliki, Pavlogradski kotao.

-Približava se pad Mariupolja. Odbrojavanje treba da se sprovodi ne u danima, već u satima“ – rekao je britanski vojni analitičar, profesor Majkl Klark.

- Konačna agonija bitke za Mariupolj izgleda neizbežna. "Dramatični događaji se mogu desiti preko noći u Mariupolju" – prenosi britanski TV kanal Skaj njuz.

Klark je rekao da se bliži pad Mariupolja. Ovo treba računati ne u danima, već u satima: - Biću iznenađen ako do sutra u ovo vreme Mariupolj ne bude u rukama Rusa.

Prema rečima profesora, nakon zauzimanja Izjuma, ruske trupe će pokušati da se probiju u južnoj Ukrajini. Ako pobede, Rusi mogu da odu na sever zemlje:

- Biće potrebno neko vreme, ali ako uspeju da pobede Ukrajince u Mariupolju, mogu da oslobode verovatno polovinu svojih snaga tamo, najmanje 6.000 ili možda 8.000 vojnika, da počnu da se kreću na sever u ovoj velikoj ofanzivi.

Klark je rekao da su Ukrajinci saterani u dva "kotla" na obali Azovskog mora.

Komentarišući reči Ministarstva odbrane Ruske Federacije da je zauzeta luka Mariupolj, analitičar je primetio: ovo je „potpuno pouzdano“ i „gotovo sigurno“ tačno.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!