(MAPA) IZVEŠTAJ SA FRONTA: Kotao u Mariupolju spreman da provri, oslobođeni taoci u luci; Vode se žestoke borbe u Donbasu

P. Z. S. /telegram rybar

13. 04. 2022. u 19:20

RATNE operacije ruske vojske u Ukrajini danas ušle su u 49. dan.

(МАПА) ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Котао у Мариупољу спреман да проври, ослобођени таоци у луци; Воде се жестоке борбе у Донбасу

Foto AP


Genaral Igor Konašenkov dao je prikaz stanja na frontovima u Ukrajini.

- U gradu Mariupolj, trgovačka morska luka potpuno je oslobođena od militanata nacističke formacije „Azov“, kazao je Konašenkov i dodao da su svi taoci koje su nacisti držali na brodovima u luci, uključujući i strane, oslobođeni.

U izveštaju se napominje da su ostaci jedinica ukrajinskih trupa i nacista „Azov” koji se nalaze u gradu su blokirani i lišeni mogućnosti da pobegnu iz okruženja.

On je kazao i da je tokom dana visoko preciznim oružjem uništeno 36 neprijateljskih ciljeva. Među njima: u naseljima Vrubovka i Berestovoje dve remontne baze i dva skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja 57. i 24. mehanizovane brigade ukrajinskih trupa. U rejonima Popasnija i Barvenkovo pet uporišta jedinica 24. odvojene mehanizovane brigade; U selu Čerkasko, komandno mesto 15. odvojenog puka Nacionalne garde Ukrajine.

Ilustracija riafan.ru

Takođe, uništeni su i štab i skladište goriva 128. zasebne brdsko-jurišne brigade u rejonu Guljaj-Pole.

- Operativno-taktička letelica pogodila je 10 vojnih objekata Ukrajine. Među njima: komandno mesto, tri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja, kao i 6 zona koncentracije ukrajinske vojne tehnike, kazao je Konašenkov.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je: 130 aviona, 103 helikoptera, 244 protivvazdušna raketna sistema, 447 bespilotnih letelica, 2173 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 243 instalacije višestrukog lansiranja. raketnih sistema, 937 topova i minobacača terenske artiljerije, kao i 2082 jedinice specijalnih vojnih vozila.

General je napomenuo i da postoje pokušaji sabotaže i udara ukrajinskih trupa na objekte na teritoriji Ruske Federacije.

- Ako se takvi slučajevi nastave, Oružane snage RF će naneti udare na centre odlučivanja, uključujući i Kijev, od kojih se ruska vojska do sada uzdržavala, poručio je general Konašenkov.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)