KIJEV KORAK BLIŽE ČLANSTVU U EU: Fon der Lajen predala Zelenskom upitnik o članstvu

Tanjug

09. 04. 2022. u 00:30

PREDSEDNICA Evropske komisije danas je u Kijevu najavila da bi Ukrajina brzo mogla da započne pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

КИЈЕВ КОРАК БЛИЖЕ ЧЛАНСТВУ У ЕУ: Фон дер Лајен предала Зеленском упитник о чланству

Foto AP

Predajući ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom upitnik koji će činiti početnu tačku za odluku EU o članstvu Kijeva, ona je rekla da misli da neće kao što je uobičajeno biti potrebne godine da se donese mišljenje o tome, već da veruje da "su sedmice u pitanju".

Zelenski je rekao da će odgovore na upitnik dostaviti za nedelju dana, prenosi Rojters.

Fon der Lajen je rekla i da će Rusija s obzirom na sankcije zbog invazije na Ukrajinu zapasti u ekonomski, finansijski i tehnološki haos, dok Ukrajina, kako smatra, ide ka evropskoj budućnosti.

BONUS VIDEO: Dirljiv susret oca sa decom u Mariupolju: Nisu se videli mesecima, a onda su buknule emocije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina