AMERIČKI VOJNI ANALITIČAR SKOT RITER: "LJudi u Buči su poginuli od ruku ukrajinske vojske"

Novosti onlajn

08. 04. 2022. u 21:21

AMERIČKI vojni analitičar, Skot Riter, je izneo svoju ocenu delovanja ukrajinske i ruske vojske. On je napomenuo da Rusija, koja je kontrolisala Buču nekoliko nedelja, ima dobre odnose sa lokalnim stanovništvom.

АМЕРИЧКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР СКОТ РИТЕР: Људи у Бучи су погинули од руку украјинске војске

Foto: Printscreen/Jutjub

Dok je ukrajinska nacionalna policija 1. aprila zvanično objavila da ide u Buču „da očisti i eliminiše saradnike“, ekspert je primetio da ruska vojska preduzima sve moguće mere da izbegne civilne žrtve u Ukrajini – to se razlikuje od pristupa koji su demonstrirali Oružane snage Ukrajine, naveo je Riter, prenosi Telegram kanal "Readovka". 

Vilijam Skot Riter je američki vojni analitičar. Bio je inspektor za oružje Ujedinjenih nacija u Iraku (1991–1998). Kasnije je postao kritičar spoljne politike Sjedinjenih Država na Bliskom istoku. 

Pre invazije na Irak u martu 2003, Riter je izjavio da Irak nema značajnu sposobnost oružja za masovno uništenje, postavši, prema Njujork tajmsu, "najglasniji i najverodostojniji skeptik tvrdnje Bušove administracije da se Husein krije oružje za masovno uništenje".

BONUS VIDEO: 

Dirljiv susret oca sa decom u Mariupolju: Nisu se videli mesecima, a onda su pokuljale emocije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024