MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE: Napad na Kramatorsk izvela je ukrajinska vojska iz naselja Dobropolje

Tanjug

08. 04. 2022. u 18:06

Napad taktičkim raketnim sistemom „Točka U“ na Kramatorsk izvela je ukrajinska vojska iz područja naseljenog mesta Dobropolje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РУСИЈЕ: Напад на Краматорск извела је украјинска војска из насеља Добропоље

Foto Tanjug/AP

„Prema preciziranim podacima, napad na železnicku stanicu u Kramatorsku izvela je raketna divizija Oružanih snaga Ukrajine iz podrucja naseljenog mesta Dobropolje koje se nalazi 45 kilometara jugozapadno od grada“, navodi Ministarstvo, preneo je Sputnjik.

Kako je precizirano, „cilj napada kijevskog režima na železnicku stanicu u Kramatorsku bilo je onemogućavanje masovnog odlaska stanovnika iz grada kako bi ih iskoristili kao ''živi štit'' za odbranu svojih položaja“.

Ruski vojni resor takode navodi da je „kijevski režim objavio na društvenim mrežama montirane fotografije lansirnih sistema ''Točka U'' koji su učestvovali u rusko-beloruskim vojnim vežbama ''Saveznička odlučnost 2022'', održanim u februaru 2022“.

Kako je navedeno, cilj je da se Rusija optuži da je izvela raketni napad na železnicku stanicu u Kramatorsku.


BONUS VIDEO: Dirljiv susret oca sa decom u Mariupolju: Nisu se videli mesecima, a onda su pokuljale emocije
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi