ORBAN PRIMER ZAPADU: Novi poraz globalizma, poznato kako će mu se moćnici osvetiti

Novosti online

06. 04. 2022. u 15:50

HOLANDSKI ekspert Eva Vlardingerbruk rekla je da reizbor mađarskog predsednika Viktora Orbana u nedelju služi kao primer za zapadni svet da lideri mogu da prihvate nacionalne vrednosti i da ipak pobede na demokratskim izborima.

ОРБАН ПРИМЕР ЗАПАДУ: Нови пораз глобализма, познато како ће му се моћници осветити

Foto: John Thys, Pool Photo via AP/Jutjub/M F P

Voditelj Foks njuza Taker Karlson istakao je sličnosti između izbora Donalda Trampa 2016. i reizbora predsednika Orbana u nedelju u Mađarskoj.

- Međunarodna levica u oba slučaja nekako krivi Rusiju, koja nije bila umešana ni u jedne izbore, koliko ja znam - rekao je on, napominjući kako je Orban optužen da je proruski.

Vlardingerbruk se saglasila sa tim, dodajući da globalna politička levica zapravo nije „demokratska”, uprkos nazivima partija, i da neće prestati da ga napadaju iako je Orban proglašen pobednikom.

- Orban je pobedio, ali oni će samo pojačati kampanju mržnje jer su uplašeni da ovo predstavlja primer ostatku zapadnog sveta. A primer je, naravno, da, u stvari, možemo da odbacimo globalizam i zemlja može da prihvati nacionalne vrednosti, može da prihvati tradicionalne vrednosti - rekla je ona.

(alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)